Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat joi, la Guvern, ca a discutat cu colegii de cabinet despre legea dialogului social, "o lege care care in momentul de fata blocheaza functionarea dialogului social din Romania" si ca a inaintat Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale o forma de modificare a legii dialogului social.

"In mare, discutii au fost in partea legii dialogului social, o lege care in momentul de fata blocheaza functionarea dialogului social din Romania. Am inaintat Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale o forma de modificare a legii dialogului social, forma la care asteptam precizari si OK-ul finantatorilor Romaniei astfel incat in maxim 3 saptamani sa putem veni cu un document pe care sa il putem prezenta la nivelul guvernului si prin care sa completam, ajustam sau modificam legea dialoglui social din Romania", a declarat Liviu Pop.

Ministrul a mai declarat ca in cel mult trei saptamani vor fi nominalizati reprezentantii societatii civile in cadrul Consiliului Economic si Social.

Premierul Victor Ponta si ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, s-au intalnit, joi, cu membrii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.