Fostul lider al PDL Emil Boc afirma, intr-o postare pe pagina sa oficiala de Facebook, ca fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, nu va candida din partea PDL la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Cluj. Primarul municipiului Cluj-Napoca precizeaza ca aceasta nu si-a manifestat niciodata o astfel de intentie, informatiile pe aceasta tema fiind "speculatii de presa".

"Ioana Basescu nu va candida la parlamentare la Cluj. Nu si-a manifestat niciodata o asemenea intentie. Totul este o simpla speculatie de presa. Ioana Basescu este notar si nu este membru al PDL. Am facut aceste precizari pentru a raspunde speculatiilor din presa", sustine Emil Boc.

La randul sau, presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, joi, ca informatiile privind o posibila candidatura a Ioanei Basescu la Cluj reprezinta o "inventie totala", arata Mediafax.

Potrivit agentiei citate, presa a relatat, in ultimele zile, citand surse din PDL, ca Ioana Basescu ar putea deveni senator sau deputat intrucat s-ar pregati sa candideze din partea PDL la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Cluj. Ioana Basescu isi anuntase in aceasta vara intentia de a se inscrie in partidul condus de Mihail Neamtu, Noua Republica.