Mihai Razvan Ungureanu precizeaza ca lista cumparaturilor de protocol prezentata de Antena 3 "nu reprezinta o cerere a primului ministru ca persoana, ci ceea ce a considerat RA-APPS ca trebuie sa comande pentru acoperirea activitatilor de protocol". In acest context, fostul premier ii cere lui Victor Ponta sa prezente sa publice cheltuielile pe care le-a efectuat pentru acest tip de achiztii.

"Oriunde in lume, un sef de guvern are alocat un buget pentru cheltuieli specifice. Suma vehiculata nu reprezinta cheltuielile personale ale primului ministru, ci cheltuieli de protocol cerute de activitatea de reprezentare la nivelul palatului Victoria si ma refer aici la toate activitatile echipei mele, incluzand primirea delegatiilor oficiale din strainatate, a delegatilor oficiali de inalt nivel, sedinta de guvern comuna Romania - Moldova etc", afirma Ungureanu, intr-un comunicat de presa.

Acesta afirma ca prezentarea acestei liste de cumparaturi "reprezinta un evident atac la persoana, generat probabil de ingrijorarea adversarilor" sai in fata "ascensiunii" sale in sondaje.

"Acest atac la persoana nu face decat sa ne aduca aminte cat de jos a ajuns nivelul discursului public si al actiunii politice in Romania", spune Ungureanu, in comunicatul citat, in care reaminteste ca, atunci cand a fost prim ministur, a cerut "tuturor ministerelor sa afiseze transparent pe site cheltuielile pe care le efectueaza".

"In acest sens, dat fiind interesul public pentru informatiile legate de cheltuielile de protocol, cer guvernului actual sa-si faca publice aceste cheltuieli. Il asigur pe domnul Prim Ministru ca nu imi voi pierde buna-credinta intr-atat incat sa le consider ca fiind cheltuielile sale personale", incheie Mihai Razvan Ungureanu.

  • Lista cumparaturilor de protocol si inregistrarea integrala a emisiunii, aici.