Presedintele Adriean Videanu, presedintele interimar al organizatiei Bucuresti, a transmis HotNews.ro o serie de precizari in urma articolului publicat ieri, potrivit caruia "conducerea PDL schimba oamenii lui Udrea de la organizatiile de sector". "Ceea ce s-a discutat in Biroul Permanent National a fost transmis eronat (...) Daca fiecare presedinte de organizatie de sector ar fi facut atat cat a facut Elena Udrea pentru organizatia municipiului Bucuresti lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din pacate unii presedinti de sector si-au facut treaba, altii nu si-au facut-o si acesta este subiectul analizei in cadrul organizatiei municipiului Bucuresti", a declarat Videanu.

Elena Udrea si Adriean VideanuFoto: Agerpres
  • Adriean Videanu: pentru HotNews.ro: "Ceea ce s-a discutat in Biroul Permanent National a fost transmis eronat. Discutia nu a vitzat persoane, ci organizarea partidului la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti, care din pacate nu este in concordanta cu prevederile statutare. Statutul prevede ca pe fiecare organizatie de sectie de votare trebuie sa avem un numar de 15 militanti activi, ceea ce in multe sectoare nu se intampla. Preocuparea mea este ca impreuna cu presedintii de sector care au aceasta responsabilitate sa rezolvam aceasta problema pana la inceperea campaniei electorale si am mentionat faptul ca daca fiecare presedinte de organizatie de sector ar fi facut atat cat a facut Elena Udrea pentru organizatia municipiului Bucuresti lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din pacate unii presedinti de sector si-au facut treaba, altii nu si-au facut-o si acesta este subiectul analizei in cadrul organizatiei municipiului Bucuresti. In interiorul organizatiei, oamenii nu sunt ai lui X sau ai lui Y ci sunt membri ai Partidului Democrat Liberal. E adevarat, unii isi fac treaba, altii nu".

In sedinta Biroului Politic al PDL s-a decis marti numirea lui Radian Tufa ca presedinte interimar la sectorul 5 dupa plecare lui Stefan Pirpiliu. La organizatia sectorului 3 Silvian Ionescu a fost inlocuit cu Sulfina Barbu in calitate de presedinte interimar si urmeaza schimbarea sefului organizatiei de sector1, Vasile Gherasim, au declarat pentru Hotnews.ro surse din interiorul PDL. Conducerea PDL doreste sa inlocuiasca liderii de sectoare pentru a eficentiza organizatia PDL Bucuresti. Totodata, in sedinta BP au fost schimbati sefii de organizatii de la Iasi si Tulcea.

Sursele citate sustin ca in sedinta Biroului politic al PDL, Adriean Videanu in calitate de presedinte interimar a anuntat ca se fac evaluari in restul organizatiilor de sector si in functie de rezultate se vor lua decizi de inlocuire sau nu a conducerilor.

Sursele democrat liberale sustin ca seful organizatiei sector 1, Vasile Ghersim este pe lista neagra a lui Videanu in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale si a datoriilor acumulate de filiala. La sectorul 2 Anca Boagiu are sanse mari sa-si mentina functia iar la sectorul 3 Sulfina Barbu este presedinte interimar, inlocuindu-l pe fostul lider Silvian Ionescu. La sectorul 4 si 6 raman in continuare sefi de filiala Romeo Raicu si respectiv Cristian Poteras.

De asemenea, conducerea PDL a numit noi sefii de organizatii la Iasi si Galati. Astfel, la PDL Iasi în locul senatorului Dumitru Oprea a fost numit Gabriel Surdu, la Galati a fost numit Doru Resmeriţă. Schimbarile sefilor de organizatii au loc in contextul analizei conducerii PDL a rezultatelor alegerilor locale din iune.

In urma cu o saptamana conducerea centrala a PDL l-a numit interimar pe Constantin Hogea la organizatia PDL Tulcea si pe Claudiu Ardelean la filiala PDL Satu Mare. ​