Valentin Iliescu, fostul ministru al Relatie cu Parlamentul in guvernele Boc si Ungureanu, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca a devenit membru PSD Valcea. El a fost exclus din PDL Valcea in urma cu o luna, liderii valceni acuzandu-l de "dublu limbaj" si pentru o campanie pro demiterea lui Traian Basescu, desfasurata cu ocazia referendumului din 29 iulie.

"Sunt de o saptamana membru al social-democratilor valceni. Recunosc ca nu am dorit o mediatizare a acestui eveniment, pentru ca nu am intrat in partid pe pozitia de a pretinde ceva. De aceea am avut doar o discutie de bun simt cu Ion Cilea (presedintele PSD Valcea n.r.) si totul a fost in comun acord. Partidul Social Democrat la Valcea are traditie, este unul din partidele puternice de aici pentru ca are la baza oameni de calitate. Ceea ce nu as putea spune de democrat-liberali, cei care m-au exclus fara nici un drept de apel, uitand cat am muncit pentru ei", a precizat Iliescu.

Potrivit Realitatea.net, Iliescu a declarat luni pentru NewsIn ca "semnalul" excluderii sale din PDL a fost dat de catre Traian Basescu, inca de acum cateva luni.

"In urma cu cateva luni Traian Basescu mi-a transmis un semnal ca nu mai am ce cauta in acest partid. In luna mai am fost nominalizat de PDL la functia de presedinte al AEP, dar in ultima zi PDL a propus o alta persoana, pe Ana Maria Patru", a relatat Iliescu, precizand ca este cunoscut faptul ca Patru este o apropiata a lui Traian Basescu.

Fost ministru in timpul Guvernelor Boc si Ungureanu, Valentin Iliescu spune ca nu este neaparat suparat pentru ca nu a obtinut functia de presedinte al AEP, ci mai ales pentru ca nici Emil Boc si nici Traian Basescu nu i-au raspuns la telefon, ¬nu au avut timp sau disponibilitate sa-mi dea o explicatie¬ pentru cele intamplate. ¬Apoi am fost sanctionat intr-un mod incalificabil, fara niciun motiv, fiind exclus din PDL. Nu meritam sa fiu tratat asa cum am fost tratat¬, a subliniat Iliescu, potrivit Realitatea.net.

Iliescu a venit la Valcea in 2010 dupa arestarea fostului lider al PDL Valcea, Mircia Gutau, candidand pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a partidului.

In urma cu o saptamana Valentin Iliescu a fost primit oficial in randul organizatiei judetene a PSD Valcea, desi in aceasta vara nu exclusese ideea inscrierii in PNL.