Dupa ce duminica s-a semnat protocolul de infiintare a aliantei politice de centru-dreapta dintre PDL-PNTCD-Forta Civica, un ONG ii someaza pe liderii acesteia sa schimbe numele constructiei politice, amenintand cu actionarea in judecata. ONG-ul se numeste Asociatia Romania Dreapta si a trasmis o scrisoare catre Vasile Blaga, Mihail Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu."In cazul in care refuzati schimbarea numelui aliantei pe care o preconizati, acest demers civic va deveni unul juridic, cu toata forta legii de partea sa", se arata in scrisoarea lui Gheorghe Piperea, presedintele Asociatiei Romania Dreapta.

In scrisoarea adresata liderilor ARD si transmisa redactiei Hotnews.ro Gheorghe Piperea precizeaza ca daca alianta politica se infiinteaza cu acest nume, "va avea loc un furt de identitate".

"Asociatia Romania Dreapta (ARD) a fost infiintata cu mult inaintea anuntarii aliantei politice pe care o preconizati. Conform legii, Asociatia Romania Dreapta (ARD) are, din momentul legalei sale infiintarii, atit dreptul la propria denumire si identitate, drept inerent personalitatii sale juridice, cit si dreptul de proprietate intelectuala asupra denumirii "Romania Dreapta" si asupra acronimului ARD. Acest fapt este dincolo de orice potentiala disputa.

Paradoxal este, insa, ca, avand in vedere vizibilitatea actiunilor Asociatiei Romania Dreapta (ARD) in cazul Chevron, niciunul dintre colegii dumneavoastra nu a sesizat furtul de identitate. Faptul ca o miscare politica ce se vrea importanta ia numele unei asociatii legal constituite si il foloseste ca fiind propriul nume, nu poate fi pus doar pe seama unei erori ci, mai degraba, denota nepasare fata de etica, fata de lege si fata de drepturile altora.

O alianta care, conform declaratiilor publice ale reprezentantilor sai, isi propune sa isi ghideze actiunea dupa un cod etic, nu poate porni la drum cu o asemenea linie de start: ce se intimpla e contrar oricarei logici, fie ea si o logica de campanie electorala", se arata in scrisoare liderului Asociatiei Romania Dreapta.

Totodata Gheorghe Piperea anunta ca in cazul in care acestia refuza schimbarea numelui aliantei ii va actiona in instanta.

PDL, Forta Civica si PNTCD au semnat duminica protocolul Alianta Romania Dreapta, a anuntat liderul democrat-liberal Vasile Blaga, alaturi de Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu. Alianta este formata pe modelul Aliantei Dreptate si Adevar si va fi condusa pentru inceput de trei co-presedinti: Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Aurelian Pavelescu (PNTCD).

Negocierile pentru crearea aliantei politice de centru dreapta dintre PDL, PNTCD, Forta Civica si Partidul Noua Republica au mers destul de greu din cauza divergentelor dintre Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu.

Dupa de Ungureanu a fost ales presedintele Fortei Civice, partenerul de alianta Mihail Neamtu l-a atacat dur, declarand ca acesta devine din ce in ce mai mult "o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii". Totodata, Neamtu a acuzat Partidul Forta Civica de faptul ca cere plecarea PNR de la masa negocierilor din cadrul Aliantei Romania Dreapta.

Alianta Romania Dreapta era gandita initial din patru partide politice, fiind cuprinsa in componenta si Partidul Noua Republica, insa din cauza unei contestatii la tribunal s-a renuntat temporar la cooptarea acestuia.