Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Scoala Tinerilor PDL de la Eforie Nord, ca "o alianta cu PNL ar fi una naturala, dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu", relateaza Mediafax.

Blaga a fost intrebat de un tanar democrat-liberal daca in cazul destramarii USL ar vedea posibila o alianta intre PDL si PNL.

"Nu sunt tipul de om politic care sa doreasca nici destramarea unei constructii politice, nici desfiintarea unui partid, asa cum flutura, pana acum trei saptamani, domnul Antonescu. Cred insa, cum am crezut si dupa alegerile din 2008, ca o alianta cu PNL ar fi una naturala, dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu. Niciodata!", a precizat Vasile Blaga.

Scoala de Vara a Tinerilor PDL s-a desfasurat la Eforie Nord in perioada 13-15 septembrie.

Pe de alta parte, Vasile Blaga a afirmat ca PDL nu exclude discutii politice, dupa alegeri, cu PP-DD, in functe de rezultatul obtinut de aceasta formatiune, dar a garantat ca el nu va merge la televiziunea lui Dan Diaconescu.

Blaga a fost intrebat de un tanar democrat-liberal daca ar fi dispus sa faca o alianta cu PP-DD.

"PDL nu stabileste daca un partid este democratic sau nu. Electoratul (stabileste, n.r.). Nu o sa ma vedeti, in schimb, la televiziuna partidului respectiv. Asta va garantez. Dar discutii politice sunt absolut necesare dupa ce fiecare constructie politica, dupa alegeri, stie cate oale are in traista, cate mandate. Sa vedem si programul respectivului partid si sa nu spunem ᅡniciodataᅡ, daca electoratul a decis ca acest partid merita sa intre in Parlament. Electoratul decide", a raspuns Blaga.