Membrii UNPR vor candida pe listele USL iar dupa alegerile parlamentare din toamna se va face o "coagulare totala" pe zona de centru-stanga, a declarat vineri liderul PSD Victor Ponta, care a avertizat ca cei care vor fi nemultumiti de lista candidaturilor risca sa nu se regaseasca printre candidati.

"Orice fel de nemultumiri la adresa liberalilor, a USL vor fi dezavuate public si persoana publica, daca e nemultumita de USL, inseamna ca nu va candida si nu avea nicio functie in USL", a precizat Ponta, care se afla la Murghiol, in Delta Dunarii, unde se stabilesc, alaturi de membrii coalitiei, candidatii pentru alegerile parlamentare.

"Cei de la UNPR vor candida" pe listele USL iar "in mod clar pe zona de centru-stanga dupa alegeri facem o coagulare totala", a spus primul ministru.

"Am considerat ca e mai bine important e ca stanga sa fie unita sub mandatul meu, a fost dezbinata sub un alt mandat, si sa fie unita sub mandatul meu", a continuat acesta, adaugand ca acest lucru ar putea avea loc in cadrul congresului PSD din februarie-martie 2013.

Intrebat de presa cum comenteaza zvonurile legate de nemultumiri privind prezenta pe liste a unor politicieni considerati tradatori de vechii membri ai USL, Ponta a raspuns: "Daca PSD avea 460 de candidati, tot nu erau multumiti. Dl Antonescu spune ca daca aveau 460 de candidati erau totusi multumiti".

Seful PSD a adaugat ca in primele zece zile ale lunii octombrie vor fi anuntati candidatii USL, "cu nume si colegiu".