Presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, vineri, la scoala de vara a femeilor democrat liberale ca protocolul aliantei de centru dreapta va fi semnat duminica. Blaga a precizat ca din alianta de centru dreapta vor face parte partidele PNTCD si Forta Civica urmand ca si Partidul Noua Democratie sa se alature aliantei dupa ce isi va rezolva problemele. Totodata, presedintele PDL a transmis si un mesaj partenerilor de alianta sublinind ca partidul sau a considerat necesara coagularea fortelor de centru dreapta dar asta nu insemana ca "are nevoie de salvatori".

"Am muncit foarte mult pentru a ajunge la o concluzie, astfel incat sa inchegam o alianta de centru-dreapta. PDL, o spun pentru prima data in fata presei, a fost cel mai deschis in aceasta abordare in conditiile in care noi nu avem probleme sa intram in Parlament. PDL nu are nevoie de salvatori pentru ca are barbati si femei in stare sa se bata in campaniile electorale", a declarat Blga citat e agentia Agerpres.

Totodata, presedintele PDL le-a transmis partenerilor de alianta ca adevaratul adversar este USL. "Eu sunt convins, ca si ceilalti colegi din conducerea partidului, ca pana la urma cu totii vom intelege ca adevaratii adversari sunt cei de la USL. Nu ei ca oameni, ci modul lor de a guverna, modul lor de a face politica. Cu ei trebuie sa ne batem, cu ei trebuie sa ne confruntam in urmatoarea batalie electorala", a mai spus Blaga.

In ultimele saptamani au existat tensiuni intre partenerii de alianta. In cadrul negocierilor pentru coagularea platformei de centru dreapta au fost discutii aprinse intre reprezentantii Partidului Noua Republica si Forta Civica. Totodata Mihai Neamtu i-a acuzat public pe reprezentantii partidului lui Mihai Razvan Ungureanu ca cere plecarea PNR de la masa negocierilor din cadrul Alintei Romania Dreapta.

Totodata Neamtu l-a criticat pe MRU ca "devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii".