Crin Antonescu a afirmat miercuri ca justitia din Romania nu este independenta, fiind condusa de "oameni de casa ai domnului Basescu si Monicai Macovei", care actioneaza "la vedere" acest sens.

"Ceea ce inseamna putere in sensul cel mai consistent nu apartine guvernului sau parlamentului, ci unor institutii care ar trebui sa fie in afara jocului politic, si fac referire la Parchetul general si la DNA.

In Romania justitia nu e independenta nu pentru ca foarte multi magistrati nu ar fi capabili si dornici de independenta, ci pentru ca sefii acestor institutii sunt oamenii de casa ai dl Basescu si Monicai Macovei si au actionat la vedere zilnic, de o luna incoace, in sensul acesta", a spus el, la Romania TV.

El a precizat ca a renuntat sa se autodenunta la DNA in dosarul fraudelor de la referendum deoarece "doamna procuror general ne-a informat ca nu e valabil autodenuntul", dar este solidar cu colegii sai de alianta.

"Colegii din PSD, nu o spun cu nicio malitiozitate, au atitudini colectiviste. (...) Dincolo de acest gest primul ministru, guvernul, avem mai mult de facut decat atat. Este un gest foarte potrivit atunci cand esti in opozitie. Noi suntem totusi la putere", a comentat liderul PNL.

El a reluat acuzatiile potrivit carora Traian Basescu a fost sustinut de europeni si de americani deoarece este un partener "comod".

"Pe lumea asta, cum bine stim de cand a fost ea facuta, de la geneza incoace, toate tarile, grupurile umane, partide, companii au avut si au interese, nu e nimic anormal in asta.

Marea diferenta intre mine si alti contemporani politici este ca eu sunt cat se poate de pro-american, sunt ultra-pro-european, insa cred ca atata vreme cat sunt roman trebuie sa fiu un om care faca politica pentru Romania", a precizat acesta.

El a subliniat ca nu face nicio acuzatie de coruptie in aceasta chestiune, dar "Traian Basescu a devenit foarte folositor in plan european Germaniei", prin promovarea politicilor de austeritate, "care nu au dat niciun rezultat, dar au putut fi folosite in discursul altora".

Crin Antonescu a fost rugat sa dea calificative unor oameni politici, a caror poza era prezentata in studioul televiziunii.

Despre Traian Basescu:

  • Revenit la Cotroceni sau nu, din punct de vedere politic, Traian Basescu e epava. Astazi e si mai epava. Un om care pierde atat de zdrobitor un vot, nu e o rusine, dar dupa ce pierde in asemenea hal, mai e pus si in situatia de a se intoarce impotriva acestui vot, singurul cuvant care sa-l califice e acesta

Despre Victor Ponta

  • "As vrea mai multa forta si mai multa convingere ca 7 milioane de voturi sunt mai puternice decat un parchet, un serviciu".

Despre Sorin Oprescu si o eventuala candidatura a acestuia la presedintie:

  • De ce nu? Nu e o problema pentru mine in mod special asta. Daca vreodata vom mai apuca sa facem alegeri prezidentiale in tara asta nu e nimic rau

Despre Calin Popescu Tariceanu, care a criticat inscrierea lui Prigoana in PNL:

  • Ma inteleg bine cu dl Tariceanu. Nu doar doamna Bahmutean mai e de venit, cred ca dl. Prigoana mai are un fiu. Cred ca dl Taricenau e un om trecut prin multe, a dat multe batalii. Nu cred ca e chiar atat de speriat de venirea dl Prigoana

Despre Mihai Razvan Ungureanu:

  • A tot facut referiri polemice la adresa mea. Pentru mine e cam in zona doamnei Elena Udrea, ba poate chiar mai putin, de dezinteres. Nu am a polemiza cu dl Ungureanu. E un om inca tanar pentru politica, nu stim ce ii rezerva viitorul.

Despre Augustin Zegrean:

  • Nemarginita bunatate a sufletului meu ma face sa nu-i port pica dl Zegrean. Sunt unul dintre cei 7,5 mil de oameni de care dl Zegrean si-a batut joc