​"Lituania sprijina initiativele si nevoile Romaniei , in special Schengen. Romania se afla astazi sub o analiza atenta si multe interese internationale se concentreaza pe tara dumneavostra. Aceste lucruri pot periclita dezvoltarea, gandindu-ne mai ales la deschiderea granitelor Schengen, unde statul de drept, securitatea si independenta sunt o necesitate. Lituania este pregatita sa va sprijine oricand veti avea nevoie, dar trebuie sa intelegeti sa situatia interna depinde de dumneavoastra, stabilitatea interna este foarte importanta, aceasta instabilitate pe care o putem vedea din exterior, schimbarea a 3 premieri in 6 luni, se reflecta si in capacitatea dumneavoastra de a performa in UE. La capitolul absorbtia fondurilor europene, sunteti ultimii din UE. Tara dumneavostra isi pierde posiblitatea de a-si folosi toate posibilitatie si facilitatile din UE, dumneavostra nu folositi aceste sanse", a afirmat presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, intr-o declaratie de presa sustinuta in urma intalnirii de miercuri cu Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni, potrivit B1 Tv.

Preşedintele Republicii Lituania se află într-o vizită oficială în ţara noastră, iar în cursul acestei vizite se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

Dalia Grybauskaite i-a indemnat pe toti politicienii romani la responsabilitate în ceea ce privește alegerile din toamnă, dar și după, apreciind că nu este important cine obține puterea, ci felul în care acționează după ce o obține: "Toate țările au dificultăți, dar maturitatea politică înseamnă că poporul este primul care contează, iar bătăliile sunt ultimele care contează. Vă invit ca fiecare poltician să-și vadă responsabilitatea. Trebuie să-și asume responsabilitatea pentru viitorul dezvoltării României. Alegerile din toamnă trebuie să demonstreze că nu este important câștigul sau pierderea, este important ce faci cu puterea după o obții. Nimeni nu vă va ajuta din exterior, nimeni nu vă va putea distruge din exterior, totul depinde de polticienii din România", a incheiat Dalia Grybauskaite.