"La referendum, ceea ce facut diferenta o reprezinta, in principiu, un numar de 2.243 sectii de vot in care s-a furat la greu. [...] Din punctul de vedere al PDL, care a lucrat numai pe baza datelor oficiale care sunt pe siteul BEC, nivelul fraudei, sau mai bine zis a suspiciunii din frauda, pentru ca frauda ar trebui confirmata de organele abilitate ale statului, la referenumul din 29 iulie, este intre 1.168.901 voturi si 2.650.810", a declarat luni presedintele interimar PDL Bucuresti, Adriean Videanu.

Liderul democrat-liberal a prezentat o analiza realizata de partid, pe baza datelor de la referendumul din 29 iulie facute publice de Biroul Electoral Central, in care au fost luate in calcul mai multe serii de date coparative incluzand alegerile locale din 2012, alegerile prezindentiale si referendumul trecut pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Este un fenomen fara precedent pe care PDL incearca, prin ceea ce am prezentat dar si prin demersul politic, sa elimine sau uin cel mai rau caz sa diminueze aceasta suspiciune de frauda care a existat permenat si care a avt o anvergura fara precedent la referendumul din 29 iulie. [...] Vom solicita organelor abilitate ale statlui sa lamureasca toate aceste aspecte, pentru ca e de datoria noastra sa facem acest demers politic in ideea de a incerca sa diminuam sau sa limitam pe viitor astfel de tentative de furt electoral", a declarat Videanu.

Videanu a mai precizat ca numarul localitatilor cu prezenta de peste 100%, fenomen ce ridica suspiciuni, este undeva la 315 sectii de vot.