Partidul Noua Republica (PNR) acuza Partidul Forta Civica, condus de Mihai Razvan Ungureanu, de faptul ca cere plecarea PNR de la masa negocierilor din cadrul Alintei Romania Dreapta. Totodata Noua republica sustine ca "MRU (Mihai Razvan Ungureanu - n.r.) devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii".

UPDATE Europarlamentarul PDL Cristian Preda a facut un apel catre presedintele PNR, Mihail Neamtu, si catre Mihai Razvan Ungureanu, intr-o postare pe blog, cerandu-le "sa fie retinuti in declaratii si moderati in decizii, cata vreme au loc negocierile pentru realizarea Aliantei Romania Dreapta".

"PDL a incurajat si va continua sa incurajeze realizarea unui pol politic care sa se adreseze alegatorilor de centru si de dreapta", scrie Cristian Preda precizand ca "USL e o masinarie care nu va putea fi oprita prin eforturi individuale".

Potrivit europarlamentarului PDL, "societatea asteapta in acest moment sa afle cum anume putem asigura o guvernare mai buna decat cea controlata de V.Ponta si C.Antonescu. Pana cand acest raspuns nu e elaborat si difuzat, tot ceea ce transmitem cetatenilor romani e privit - pe buna dreptate - ca marginal sau inutil."

Intr-un articol postat pe site-ul Partidului Noua Republica, reprezentantii formatiunii scriu ca Forta Civica ar fi cerut indepartarea PNR de la negociere pe motiv ca "trebuie purtata numai intre partide politice".

"MRU stie ca semnaturile pentru Noua Republica au fost stranse pe bune, cinstit, la minus 10 grade, in timp de iarna, din peste 21 de judete. MRU stie ca Statul roman comite un abuz la adresa dreptului la asociere a 30,000 de cetateni (numarul de semnaturi din dosar), tergiversind eliberarea unor documente. MRU stie ca Noua Republica e un partid nascut, iar nu facut sau contra-facut", arata Noua Republica.

In acest context, PNR sustine ca "MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii a clasei politice" si ca ezitarile pe care MRYU le-ar fi facut in ultima vreme dau de inteles ca "nu are capacitatea de a gasi totdeauna pozitia corecta pentru a ajuta la indeplinirea acestui deziderat major al anului 2012."

Dupa cateva saptamani de discutii si negocieri PDL, Initiativa Civica de Centru Dreapta, Partidul Noua Republica , PNTCD si Fundata Crestin Democrata au semnat miercuri, 29 august, un manifest politic comun care, sustin acestia, va preceda viitoarea alianta. Platforma de centru dreapta nu are inca oficial nume, slogan, program de guvernare sau structura de conducere. Mai mult, in cadrul negocierilor au existat tensiuni si nemultumiri intre liderii PDL si tabara Ungureanu-Neamtu-Papahagi.

Neoficial, surse apropiate negocierilor au declarat pentru Hotnews.ro ca viitoarea alianta electorala va fi lansata in a doua jumatate a lunii septembrie si ca s-au stabilit in mare parte principiile dupa care aceasta va functiona.

Dezbaterile pentru crearea aliantei politice de centru dreapta din ultimele saptamani au mers destul de greu din cauza divergentelor dintre conducerea PDL si tabara Ungurenu-Neamtu-Papahagi.

Probleme si divergente la negocierile PDL-Ungureanu, Neamtu, Papahagi

In cadrul discutiilor trei posturi de co-presedinti din cele patru au fost ocupate de Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu. Cel de-al patrulea post a fost disputat de catre Mihail Neamtu si Adrian Papahagi, ambii dorind sa se afle in structura de conducere. In urma discutiilor s-a stabilit ca Mihail Neamtu sa fie co-presedinte iar Adrian Papahagi invitat de onoare permanent in structura de conducerea a aliantei.

O a doua problema aparuta in cadrul negocierilor a fost stabilirea candidaturilor la alegerile parlamentare. Initial Initiativa Civica si Noua Republica au solicitat paritate cu PDL la stabilirea candidatilor, propunerea insa a fost respinsa de catre PDL.

Citeste si: