- UPDATE (ora 14:38): DNA a anuntat oficial, joi, intr-un comunicat de presa, inceperea urmaririi penale fata de Nicolae Liviu Dragnea. Citeste in articol ce invinuiri i se aduc secretarului general al PSD.
- UPDATE (ora 10:58): Liviu Dragnea a confirmat, la iesirea din sediul DNA, ca i-au fost aduse la cunostinta invinuirile care i se aduc in dosarul referendumului: "Eu sunt chemat la DNA pentru ca impreuna cu milioane de romani am venit la vot. (...) Mi s-au adus la cunostinta invinuirile - principala ca m-am asociat cu mii si zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenta la vot mai mare de 50% plus 1", a declarat Dragnea.
- UPDATE (ora 10:30): TVRinfo.ro anunta, citand surse judiciare, ca lui Liviu Dragnea i s-a adus la cunostinta, la sediul DNA, ca a fost pus sub invinuire in dosarul fraudelor de la referendum. Potrivit surselor citate, Dragnea ar fi fost pus sub invinuire in baza articolului 13 din legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie.
- Art. 13 din legea 78/2000: "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."
- Practic, procurorii il acuza pe Liviu Dragnea ca, in calitate de coordonator al campaniei nationale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, si-ar fi folosit influenta si autoritatea pentru a-i determina pe primarii si pe sefii de sectii de votare din judetele din sudul tarii sa incalce legea cu scopul de a obtine "foloase electorale", adica de a atinge, cu orice pret, chiar cu incalcarea legii, obiectivul de prezenta la vot de 60%.
REDAM INTEGRAL COMUNICATUL DNA:
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de DRAGNEA NICOLAE LIVIU, secretar general al unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
- folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
- asociere pentru savarsirea de infractiuni,
- instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane,
- instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului.
In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general al unui partid politic, invinuitul Dragnea Nicolae Liviu si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29.07.2012, care sa garanteze validarea acestuia. Astfel, acesta a initiat o asociere formata din numeroase persoane (presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului), iar scopul asocierii era savarsirea de infractiuni prevazute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.
In acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui numar restrans de persoane sa obtina, in timp real, informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in sectiile de votare. Astfel, ora de ora, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezentei la urne, identificand sectiile de vot cu prezenta slaba.
Sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine si recomandari cu continut ilicit, destinate coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea maririi artificiale a numarului de votanti.
De asemenea, invinuitul Dragnea Nicolae Liviu a constituit un sistem national de influenta pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al formatiunii politice, de a se implica in:
- exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori;
- folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii (fara a exista cereri in acest sens depuse in termen si aprobate corespunzator);
- obtinerea pe cai ilicite de informatii, in fiecare ora, despre numarul de persoane care si-au exercitat dreptul de vot si despre modul in care s-a votat in unele sectii de votare;
- practicarea votului multiplu;
- denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a caror semnatura a fost falsificata pe lista, pentru a nu permite programelor de calculator specializate sa identifice votul multiplu;
- practicarea "turismului electoral" - adica a deplasarii organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atat in sectia de votare la care au fost arondati, cat si la alte sectii de votare din tara;
- falsificarea de semnaturi in numele unor persoane decedate, ce au ramas inscrise pe listele electorale;
- falsificarea de semnaturi ale multor alegatori, plecati din tara in momentul referendumului;
- votul exercitat de minori, interzisi judecatoresti si persoane carora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotarare judecatoreasca penala;
- neaplicarea autocolantelor cu mentiunea "VOTAT" pe cartile / buletinele de identitate ale votantilor.
La data de 6 septembrie 2012, invinuitului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.
Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Daca nu i se intampla nimic inseamna ca e Dumnezeu de Teleorman!
Nu ca au FURAT la vot, nu ca s/au "plicitisit" tot mergand la vot. Cum e oare posibila prezenta la vot de 250%?
Lasa ca o sa/si ia la bulau si... bombonica, asa ca sa fie o celula dulce! Ce-lula mea! (Gaitele!!!)
independenta se pedepseste. nu cred ca tvrinfo.ro va rezista mai mult de cateva luni.
om vedea.
ws
CAnd ai vazut tu asta pe vremea pesede?
Parca imi aduc aminte de bivolaru si de piepturile de luptatori ale lui bombonel, vanghelie, ....
Ce memorie ai?
Depaseseti 32k?
Procurorii au gasit cativa sefi de sectii de votare de prin sud care au facut niscaiva magarii cu voturile multiple, liste suplimentare, etc. Dupa care a venit propunerea: Ia spune mata ca Dragnea ti-a zis sa faci golania ca poate scapi fara parnaie sau iei ceva mic cu suspendare.
Dragnea e un tip prea harsit ca sa faca greseli atat de infantile, nu va merge figura.
Este incredibil cum unii cred propaganda unui trust media in fata cuvantului celor care aplica legea.
Dar, unde nu da, nici Dumnezeu nu cere...
Ce atata caz pentru cativa primari care din proprie initiativa au falsificat niste liste ? Zi-o si pe aia: "ce sunt singurii care fura in tara asta" ?
dar e suficient de smeker ca a n se lase prins ...
mersi, imi ajunge :)))
Faza este ca pestele cel mare, Dragnea, are sigur, mai sus, un alt pestan mai bana... si cand se ajunge acolo, sa te tii distractie...
In jur de 23-25% ti se pare ieftin?
Iar oamenii simpli mai au frica lui Dumnezeu.
Cred ca au scris in declaratii si ce au mancat in ziua cu pricina.
De aceea s-a tot chinuit guvernul antenelor sa opreasca morisca cercetarilor.
Jos clica rosie pedeserista!
M-am saturat de acest individ care si-a batut joc de judetul Teleorman
Vestea este clar cea mai buna pe ziua de azi. Felicitari inca o data procurorilor!! Europa va fi de partea lor si stiu, nu au motive sa le fie frica. Voiculescu si clica lui vor dispare; greu dar se va intimpla.
ai incalcat legea, plateste!
fi barbat nu otreapa!
Sa ne cheme, dl. Dragnea ,np.
Diferenta este ca eu nu am votat de nenumarate ori , fara numar. Nu o mai face pe naivul ca nu te crede nimeni. Si nu ne mai subestima capacitatea de intelegere .
Cee ce nu inteleg eu e: treaba cu Art. 13 din legea 78/2000 se aplica doar pentru cei care au cerut oamenilor sa vina la vot sau se aplica si celor care au cerut oamenilor sa nu vina la vot?... Cu atat mai mult cu cat, in al doilea caz, s-a si obtinut un castig in urma referendumului!!!...
Cu Kovesi sefa procurorilor si cu Morar la DNA care a avut ca prima preocupare cand a ajuns la DNA sa-l spele pe Basescu de dosarul Flota? Te crezi intr-o tara cu justitia independenta si functionala?
Legea 14/2003
Art. 2.
Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.
Brusc faptul ca membrii ai partidelor politice au stimulat participarea cetatenilor la referendum a devenit "infractiune". Stimularea "neparticiparii" e insa ok ... ca e venita de la "Sefu' al mare".
Chiar daca esti platit pentru asta.
1. pe liste apar cetateni care au votat de mai multe ori. Acesti cetateni sau cei din comisie au savarsit o infractiune.
2. pe lista votantilor sunt cetateni care nu au votat dar apar cu semnaturi falsificate. Infractiune
3. pe listele suplimentare apar CNP-uri inexistente. Infractiune
4 sunt cetateni care au primit bani sau alte foloase ca sa voteze (daca au primit foloase ca sa nu voteze este acelasi lucru) Infarctiune
Pentru asta se face inchisoare. Nimeni nu acuza indemnul la vot sau la absenteism. Insa indemnul la infractiune facut de sefi de partid si consiliu judetean este infractiune ! Chiar crede cineva ca sutele de primari si cei din comisii au actionat de capul lor ?
Dragnea nu e invinuit ca a chemat oameni la vot,
ci ca, iti mai citez o data, poate acu' reusesti sa pricepi: "Practic, procurorii il acuza pe Liviu Dragnea ca, in calitate de coordonator al campaniei nationale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, si-ar fi folosit influenta si autoritatea pentru a-i determina pe primarii si pe sefii de sectii de votare din judetele din sudul tarii sa incalce legea cu scopul de a obtine "foloase electorale", adica de a atinge, cu orice pret, chiar cu incalcarea legii, obiectivul de prezenta la vot de 60%."
Pricepusi, sau iti traduc eu? Adica pe Dragnea il interesa ca pe listele electorale sa apara peste 60% de voturi, chiar si daca nu vin 60% la vot.
Si daca eu ca sef de campanie (sau ce era Dragnea) iti spun "daca nu atingi 60% prezenta la vot te dau afara din partid" cu siguranta faptul ca primarul a dublat numarul de voturi real de pe liste (ceea ce oricum nu e inca dovedit) atunci cu siguranta e vina mea nu? :))
mai citeste o data comunicatul si vezi exact care sunt acuzatiile.
asta cu "daca nu atingi 60% prezenta la vot te dau afara din partid" ai scos-o din burta si ai pus ghilimele ca sa "sugerezi" ca exact asta a transmis Dragnea subalternilor.
exact tipul de intoxicare transmis de Antene.
Dar de ce nu treceti in lista si politicieni de la PDL (nu dau nume... ca sa fiu elegant)?
Numai ca de această dată ”serviciile”, dublate de eforturile unei părți a procurorilor, nu au acționat împotriva unei amenințări externe, ci împotriva uneia INTERNE. Reprezentată, pe de o parte, de adversarii politici ai grupării din jurul lui Traian Băsescu, iar pe de altă parte de cea mai importantă fracțiune a cetățenilor activi din România. Desigur, oricine e liber să creadă penibilitățile cu ”lovituri de stat” și ”amenințarea din Est”. Și dacă ar fi reale, tot nu ar justifica acțiunile ”serviciilor” și procurorilor îndreptate împotriva a aproximativ 7,5 milioane de români.
Iar faptul că Traian Băsescu le laudă activitatea în prima ieșire publică de după reîntoarcerea lui la Cotroceni se transformă, astfel, într-o amenințare directă. ”Serviciile sunt bune, cetățeeeni! Ele veghează la liniștea noastră!” e mesajul președintelui. Din care rezultă, destul de clar, pe cine veghează și despre a cui liniște e vorba.
Dar na, latrinele tv isi spun cuvantul si prostia este mare in randul "fidelilor telespectatori".
are si back ground, fiu de melitzean...
si un bun curriculum, cel mai penal baron al usl'amului.
el este Don-ul din pesede. este urmasul, mai bogat, al zgrebenciucului rozaliu.
e mult mai smeker ca oprisan.
dupa trecerea in cantonament a lui godfather bonbo, incearca sa ia caimacul.
deosebirea intre el si bonbo este ca, nu are vanitati politice, de marire si glorie.
prefera a aiba contrlol, inaintea gloriei.
gloria lui se numara in firfirei ioro !
dupa gresul cu mircica, dragostea mihaielei, nu mai vrea sa rateze cu dottore, ginerele raspopitului, dragostea daceienei.
astia au interese asa de mari, ca ar merge pana in panzele albe !
in tot jud. teleorman si imprejurimi si are o fata de ..
"nici usturoi nu a mancat nici gura nu-i miroase" .
daca ar fi trecut pe linie moarta ar fi un mare castig ptr. politica romaneasca + o lectie ptr ceilalti amatori
Si ce sa afli in plus de la DNA , ca tu stii f bine ce ai facut , ai sa-ti citesti in curand discutiile telefonice cu oamenii din judet , cu plagiatorul si pokeristul , etc .
Acum te victimizezi , asa barbati , mai bine lipsa .
Vedeti vreo asemanare?
Era clar ca dictachiorul beticv si securist va ordona interceptarea, monitorizarea, anchetarea si chiar arestarea liderilor USL pentru implicarea in ceea ce el a numit “lovitura de stat”. Nu mai conteaza hotariri ale Parlamentului, Guvernului, Curtii Constitutionale si nici votul popular. Totul este pus in paranteze de acest politician de tip stalinist si se trece direct la executia adversarilor sai politici.
Potrivit prevederilor legale aflate azi in vigoare in Romania, liderii PDL si Basescu ar fi trebuit sa faca obiectul unei anchete penale, nu Liviu Dragnea, nu cei de la USL.
Iata de ce :
Legea nr. 14/2003 a partidelor politice (publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003).
CAPITOLUL I
Art. 2. Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.
Nu mai dati cu ''democratia'' asta de tot peretii!
In democratie, LEGILE se respecta. Este o prima regula!
au trimis ei avocai pe la sate, sa apere bietii tzarani.
daramite pe sefu' !