Partidul Forta Civica, al carui presedinte este fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu, organizeaza vineri Conventia Nationala, in cadrul careia vor avea loc alegeri pentru noua conducere a partidului, informeaza un comunicat de presa.

Conventia Nationala va avea loc vineri, 7 septembrie 2012, incepand cu orele 11.00, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

"Initiativa Civica de Centru-Dreapta s-a nascut din necesitatea coagularii fortelor civice si politice care pot schimba Romania, devenind intr-un timp foarte scurt una dintre cele mai mari organizatii neguvernamentale din Romania. Forta Civica este vehiculul electoral ce va permite membrilor Initiativei sa-si asume un rol activ in viata politica, participand la alegerile parlamentare din acest an", afirma Ungureanu.

Liderul Initativei Civice de Centru Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu scrie pe pagina sa de Facebook ca nu intentioneaza sa transforme ong-ul pe care il conduce intr-un partid politic ci il va dota cu o formatiune politica. Ungureanu explica ca membrii Intiativei Civice nu ar putea candida la alegerile parlamentare din partea viitoarei aliante politice de centru dreapta. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca Ungureanu va prelua partidul Forta Civica, condus in prezent de Adrian Iurascu.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat de curand intr-un interviu acordat Alpbach News ca pregateste lansarea in septembrie a unui nou partid politic si ia in calcul o candidatura la alegerile parlamentare.

Hotnews.ro a relatat in urma cu o saptamana ca Mihai Razvan Ungureanu va prelua un partid politic deja infiintat pentru a putea candida legal la alegerile parlamentare sub sigla viitoarei platforme de centru dreapta.

"Mihai Razvan Ungureanu trebuie a fie membru unui partid politic pentru a putea fi candidat in viitoare alianta electorala. Cum nu doreste sa se inscrie in PDL si nu mai exista timp efectiv pentru infiintarea unui nou partid politic se va inscrie intr-o formatiune politica deja infiintata", au explicat sursele citate.