Coordonatorul campaniei electorale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, Liviu Dragnea, a fost citat la DNA in dosarul presupuselor fraude de la vot, relateaza TVRinfo.ro, citand surse politice.

Potrivit acelorasi surse, Dragnea a fost citat sa se prezinte joi la DNA pentru a da explicatii in legatura cu organizarea referendumului in judetele din sudul tarii.

In 22 august, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, spunea ca nu afusese citat pana atunci de anchetatorii anticoruptie, in vreun dosar privind referendumul din 29 iulie, insa preciza ca se va duce la DNA daca va fi chemat de procurori "pentru ca a votat", noteaza Mediafax.

Intrebat daca, in cazul in care va fi citat, se va prezenta in fata anchetatorilor, Dragnea a raspuns afirmativ, aratand ca va da curs unei posibile astfel de cereri.

"Nu pot sa ma duc la DNA de capul meu. Daca trebuie sa fiu chemat la DNA ca am mers la vot, sigur, o sa-mi asum lucrul asta, dar pentru altceva nu vad de ce sa fiu chemat", spunea Dragnea.

In 14 august, Directia Nationala Anticoruptie informa ca procurorii fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

DNA si Parchetul General au declansat o ampla ancheta in legatura cu posibilele fraude de la referendum, dupa ce in toata tara au fost inregistrate peste 500 de plangeri.

DNA face investigatii in judetele Teleorman, Olt si Gorj, iar Parchetul General, in Mehedinti. DNA investigheaza presupusele fraude si in judetele Cluj si Vrancea.

Trei presedinti de sectii de votare din judetul Mehedinti sunt acuzati ca au falsificat listele de suplimentare de vot si ca in baza acestor documente au introdus mai multe buletine in urne.

Potrivit Parchetului General, cei trei presedinti acuzati de "fraude la referendum" sunt Dumitru Mirea, Liviu Catalin Bondoc si Gheorghita Burcu.