Presedintele PPE, Wilfred Martens, a declarat, la Bruxelles, ca cel de-al 21-lea Congres al formatiunii, care va avea loc la Bucuresti, in octombrie, va fi gazduit de presedintele Traian Basescu si de PDL si UDMR. Adunarea Politica a Partidului Popular European s-a reunit luni la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru finalizarea pregatirilor pentru cel de-al 21-lea Congres al formatiunii, care va avea loc la Bucuresti, informeaza Mediafax.

La evenimentul de la Bruxelles au participat reprezentanti a 73 de partide, din 40 de tari. "PPE asteapta cu nerabdare sa-si organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare in Bucuresti. Gazduit de presedintele Basescu si de PDL si UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce in prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocarilor cu care se confrunta cetatenii europeni, in perspectiva crizei economice", a spus presedintele PPE, Wilfried Martens.

Presedintele PPE a salutat, de asemenea, decizia privind mutarea Congresului PES de la Bucuresti la Bruxelles.

"Mai mult, salut decizia conducerii PES de a anula Congresul care urma sa se desfasoare la Bucuresti si sa il mute la Bruxelles. Decizia PES arata clar ca premierii si liderii socialisti de partide au pus valorile europene deasupra consideratiilor partizane", a adaugat presedintele PPE.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la organizarea Congresului PPE la Bucuresti, ca PDL se afla "intr-o situatie foarte fericita", prin solidaritatea popularilor europeni, in timp ce PSD a fost refuzat drept gazda a Congresului Partidului Socialist European.

"Suntem in situatia fericita in care solidaritatea cu popularii europeni ne plaseaza pe noi, cei de la PDL, intr-o situatie foarte buna, spre deosebire de PSD care s-a vazut refuzat chiar zilele trecute ca gazda a anuntatului Congres al Partidului Socialist European", a spus Preda, dupa sedinta BPN al PDL.

El a mentionat ca membrii BPN al PDL au discutat despre pregatirea Congresului PPE care se va desfasura la Bucuresti in 17-18 octombrie si la care sunt invitate sa participe 73 de partide din 40 de tari.

Conform unor surse diplomatice, la Congresul PPE de la Bucuresti ar urma sa participe si cancelarul german Angela Merkel.