Plenul Camerei Deputatilor a validat luni, cu 188 de voturi pentru si opt impotriva, componenta Biroului Permanent, anunta Agerpres.

Vicepresedinti ai Camerei Deputatilor sunt Viorel Hrebenciuc (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Ioan Oltean (PDL) si Eugen Nicolicea (grupul progresist).

Functiile de secretari ai Biroului Permanent au fost ocupate de Clement Negrut (PDL), Georgian Pop (PSD), Cristian Buican (PNL), Niculae Mircovici (grupul minoritatilor nationale).

Chestori sunt Nicolae Banicioiu (PSD), Gheorghe Albu (PDL), Dan Motreanu (PNL), Denes Seres (UDMR).

Au votat 197 de deputati, iar un vot a fost anulat.

Dispute pentru structura Biroului Permanent, in deschiderea sesiunii ordinare

Prima sedinta a plenului Camerei Deputatilor din aceasta sesiune ordinara a fost intrerupta, luni, dupa cinci minute de la incepere, la solicitarea liderului grupului PDL, Mircea Toader, pentru a renegocia posturile din Biroul Permanent.

Mircea Toader a sustinut ca PDL detinea patru functii in Biroul Permanent, iar in prezent are doar trei functii pentru ca a pierdut presedintia Camerei.

El considera ca algoritmul nu este respectat, PDL fiindu-i atribuite doar trei posturi in conducerea Camerei, in loc de patru.

"La inceputul mandatului PSD avea 114 parlamentari, iar PDL 115. In prezent, PDL are 106 deputati si PSD 91", a spus Toader.

Dupa pauza de consultari, deputatul social-democrat Marian Neacsu a anuntat ca structura noului Birou permanent va ramane asa cum a fost stabilita in sedinta conducerii Camerei desfasurata inainte de plen - presedinte (PSD), vicepresedinti cate unul de la PSD, PNL, PDL, grupul progresist, cate un secretar PSD, grupul minoritatilor, PNL si PDL, cate un chestor UDMR, PNL, PSD si PDL.