Presedintele PDL Vasile Blaga a comentat afirmatia facuta luni de premierul Victor Ponta, potrivit caruia Romania a semanat in ultima perioada cu Libia, declarand ca asemanarea are "un pic de adevar". "Adevarul este ca a fost o lovitura de stat. Exista o mare asemanare intre Romania si Libia lui Gaddafi, numai ca Gaddafi a fost dansul si cu Antonescu", a spus Blaga.

"Daca pot sa fac o anumita gluma, si sper sa fiu bine inteles, in ultima perioada am vazut o situatie care semana cu ceea ce am vazut in Libia cu ceva timp. Opozitia din tara cerea partenerilor externi sa bombardeze tara ca sa arate ca lucrurile nu merg bine", a spus Ponta luni dimineata in discursul sustinut la Reuniunea anuala a diplomatiei romane.

El a spus de asemenea ca declaratia premierului Victor Ponta potrivit careia Romania oricum nu ar fi fost primita in Schengen in 2012 este "iresponsabila".

"Este o declaratie iresponsabila a premierului. Tocmai primul ministru al Romaniei care trebuie sa fie garantul indeplinirii de catre Romania a tuturor obligatiilor pentru ca poporul acesta sa se simta efectiv parte a spatiului european din toate punctele de vedere, nu gaseste altceva de facut decat certandu-se cu doamna Reding, cu alti comisari si repet inca o data sunt absolut indreptatite pozitiile doamnei Reding, ce s-a intamplat in ultimele doua luni in Romania ii da dreptul sa faca declaratiile pe care le-a facut", a spus Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

El a facut acesta declaratie inainte de sedinta BPN al PDL.

Premierul Victor Ponta a declarat, la Realitatea TV, ca problematica Schengen este gestionata de comisarul european Cecilia Malmstrom, nu de Viviane Reding, mentionand: "Si stiti ceva? Vreti sa fiu sincer? Oricum nu ne primeau anul asta in Schengen".

"In ceea ce priveste Schengen, sarcina apartine comisarului Malmstrom. Doamna Reding nu se ocupa de problema Schengen. Se ocupa de alte probleme, de justitie. Povestea asta cu despartirea Bulgariei de Romania este doar o poveste politica, nu se poate realiza. Si stiti ceva? Vreti sa fiu sincer? Oricum nu ne primeau anul asta in Schengen", a declarat Ponta, la Realitatea Tv.