Comisia juridica a decis amanarea pentru lunea viitoare la ora 16.00 discutarea cererilor de incepere a urmaririi penale in cazurile lui Dobre si Borbel, cand au fost invitati sa participe si cei doi fosti ministrii. Totodata vicepresedintele Comisiei Juridice, Florin Iordache a explicat ca sedinta s-a amanat pentru ca parlamentarii au luni o agenda incarcata si trebuie sa participe la sedintele de grupuri parlamentare.

Deputatii juristi urmau sa discute luni, de la ora 14.00, cererile de incepere a urmaririi penale in cazurile fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely si fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre.

Saptamana trecuta, deputatul PSD Florin Iordache a cerut amanarea dezbaterilor in cazul fostului ministru Victor Paul Dobre pe motiv ca acesta nu a reusit sa studieze materialele de la dosar, aratand ca si Laszlo Borbely a solicitat mai mult timp tot in acest sens, scrie Agerpres.

Comisia juridica a amanat martea trecuta luarea unor decizii si in cazurile de incompatibilitate in care s-ar afla deputatii Florin Paslaru (PSD) si Sergiu Andon (PC). Cei patru urmeaza sa fie invitati la sedinta de luni a comisiei.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Victor Paul Dobre, deputat si fost ministru delegat pentru Administratie, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata in legatura cu referendumul din 29 iulie.

In ceea ce il priveste pe Laszlo Borbely, procurorul general a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor necesar inceperii urmaririi penale fata de acesta pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere