Fostul ministru de Interne Ioan Rus a pledat duminica pentru promovarea generatiei de 40 de ani in politica romaneasca - "generatia Victor Ponta" - si a sustinut ca in interiorul Uniunii Social Liberale exista suficienti oameni care sa genereze o atitudine progresista, scrie Agerpres.

Intrebat despre o noua platforma politica, la care 'grupul de la Cluj' sa ia parte in viitor, Rus a afirmat ca 'platforma Neamtu si Papahagi' nu reprezinta modele de luat in seama.

Potrivit lui Rus, social-democrati precum Ion Iliescu si Radu Mazare "sunt un cuplu bun" si trebuie promovata generatia politica a premierului Victor Ponta.

"Ion Iliescu si Radu Mazare sunt un cuplu bun. M-a intrebat un ziarist azi daca am pierdut ceva. (...) Si i-am raspuns ca mi-am pierdut boii de la bicicleta si am castigat praful de pe toba. (...) PSD ma are membru si pe mine. Cum eu il ascult pe Dragnea, trebuie sa ma asculte si el pe mine. (...) Platforma Neamtu si Papahagi nu sunt modele de luat in seama. Cred ca in interiorul USL exista suficient de multi oameni rationali astfel incat sa genereze o atitudine acceptabila progresista a acestui grup de partide vizavi de toate problemele pe care Romania le are in acest moment. Nu cred ca e nevoie de o alta platforma, cred ca e nevoie de un minim de efort ca toate aceste probleme sa se gestioneze in interiorul USL", a spus Rus, la Realitatea tv.

El a dat drept exemplu modelele austriac si german care guverneaza in coabitare pentru interesul national al respectivelor tari.

"Deci nu putem sa nu plecam de la ideea ca nu s-ar putea. Trebuie sa sprijinim generatia Victor Ponta pentru ca, altfel, peste 15 ani, noua nu are cine sa ne dea pensie. Deci, fie promovam si sustinem aceasta generatie de oameni, de 40 de ani, astfel incat sa modifice ceva din naravurile pe care le avem in acest moment, altfel ne indreptam incet - incet spre un dezastru. (...) Totusi, pe frustrari individuale nu se pot construi lucruri solide si atunci si Basescu va trebui sa renunte la frustrarile sale si Ponta si Antonescu si Rus si sa incercam sa gandim pozitiv la acest final de an, pentru ca locuri sa competitionam avem cat nu ne trebuie", a argumentat social-democratul.

Intrebat ce nume poate da din generatia de 40 de ani, acesta a aratat ca numele primului-ministru este suficient. "Nu vreau sa dau nume, pentru ca nu vreau sa creez probleme si nici nu ma erijez in diriginte", a motivat Rus.