Premierul Victor Ponta a fost ales vicepresedinte al Internationalei Socialiste, anunta Romania TV. Victor Ponta a participat zilele acestea la reuniunea Internationalei Socialiste, din Africa de Sud, unde a luat parte la mai multe reuniuni si intalniri politice. Aceasta functie presupune ca o data la sase luni sa participe la reuniunea liderilor socialisti.

Victor PontaFoto: Agerpres

Anuntul de numire in functie a fost postat si pe pagina personala de Facebook a premierului Victor Ponta: "Alegerea in aceasta functie s-a facut prin vot, iar rezultatul reprezinta o recunoastere pe care Victor Ponta si Partidul Social Democrat din Romania o primesc din partea colegilor din Internationala Socialista. Decizia reprezinta, in acelasi timp, si un semnal pozitiv acordat social-democratiei romanesti, in urma rezultatelor foarte bune inregistrate in Romania in ultimul an".

"Votul a fost fara probleme pentru ca sunt vicepresedinti din toata lumea. Important era sa pastram PSD intr-o familie politica internationala pentru ca in perioada urmatoare vom avea mult de luptat ca sa refacem imaginea tarii. E important fiecare contact", a spus presedintele PSD intr-o interventie telefonica.

El a tinut sa puncteze, referitor la mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, ca a fost o decizie a PSD, luata in conditiile in care socialistii germani anuntasera ca nu ar veni la Bucuresti invocand probleme pe care le-ar avea cu presa germana.

"Atunci am zis sa mutam Congresul la Bruxelles, pentru ca socialistii germani sunt importanti. Vom face la Bucuresti alt congres", a spus Ponta.

PSD a solicitat PSE amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment sa nu fie "umbrit" de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anuntata oficial zilele urmatoare, a declarat joi, pentru Mediafax, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

"Decizia de a solicita amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luata de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentata verbal in aceasta dimineata de catre presedintele PSD, domnul Victor Ponta, intr-o intalnire avuta cu mine si presedintele PES, Serghei Stanisev", a declarat telefonic Swoboda, el adaugand ca aceasta discutie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internationalei Socialiste.