Deputatii juristi au amanat marti pentru luni la ora 14.00 discutarea cererilor de incepere a urmaririi penale in cazurile fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely si fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre, informeaza Agerpres.

Deputatul PSD Florin Iordache a cerut amanarea discutarii cazului fostului ministru Victor Paul Dobre pe motiv ca acesta nu a reusit sa studieze materialele de la dosar, aratand ca si Laszlo Borbely a solicitat mai mult timp tot in acest sens.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a fost de acord cu aceasta solicitare, invocand si el faptul ca fostii ministri nu au studiat dosarele.

"Cu nimic nu se tergiverseaza luarea unei decizii, pentru ca judecata plenului va fi facuta luni sau marti", a spus Buda.

De asemenea, Comisia juridica a amanat luarea unor decizii in cazurile de incompatibilitate in care s-ar afla deputatii Florin Paslaru (PSD) si Sergiu Andon (PC).

Presedintele comisiei a cerut ca cei patru sa fie invitati la sedinta de luni a forului si sa fie trimise adrese in acest sens la grupurile parlamentare ale acestora si la birourile lor parlamentare.