Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Initiativei Civice de Centru Dreapta, a declarat intr-un interviu acordat Alpbach News ca pregateste lansarea in septembrie a unui nou partid politic si ia in calcul o candidatura la alegerile parlamentare. La lansarea ong-ului Initiativa Civica in iunie, Mihai Razvan Ungureanu declara pentru Hotnews.ro ca "daca se va pune la un moment dat problema si aderentii o vor dori, se va putea transforma in partid politic".

La intrebarea jurnalistului de la Alpbach News daca isi va face partid politic, Ungureanu a confirmat, precizand ca il va lansa la inceputul lunii septembrie. In ceea ce priveste candidatura sa la prezidentialele din 2014 Ungureanu a precizat ca se va "gandi serios la aceasta problema".

Pe 19 iunie, Mihai Razvan Ungureanu declara intr-o dezbatere realizata de HotNews, ca a infiintat Initiativa Civica - organizatia non-guvernamentala de centru-dreapta - pentru a ii strange alaturi "pe toti cei care se simt dezamagiti de actuala viata politica din Romania", si ca "daca se va pune la un moment dat problema si aderentii o vor dori, se va putea transforma in partid politic".

Declaratia lui Ungureanu apare in contextul in care PDL impreuna cu Initiativa Civica condusa de fostul premier, PNTCD, Partidul Noua Republica si Fundatia Crestin Democrata pregatesc o alianta politica de centru dreapta pentru alegerile parlamentare din toamna.

Totodata, surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca Mihai Razvan Ungureanu se va inscrie in urmatoarea perioada intr-un partid politic pentru a putea candida legal la alegerile parlamentare sub sigla viitoarei platforme de centru dreapta.

"Mihai Razvan Ungureanu trebuie a fie membru unui partid politic pentru a putea fi candidat in viitoare alianta electorala. Cum nu doreste sa se inscrie in PDL si nu mai exista timp efectiv pentru infiintarea unui nou partid politic se va inscrie intr-o formatiune politica deja infiintata", au explicat sursele Hotnews.ro.