Parlamentarii PNL ar putea boicota sedinta in plen al Parlamentului in care se va citi hotararea Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, au declarat, pentru HotNews.ro, surse liberale.

"Momentan sunt decizii individuale, pot sa va confirm faptul ca foarte multi colegi, daca nu cumva toti, au spus ca nu doresc sa participe la sedinta de astazi si o sa vedem in functie si de decizia pe care o vom lua impreuna cu colegii de la PSD si de sedinta de grup. (...) Momentan e o forma de boicot individual si nu putem obliga pe cineva sa asiste la citirea unei decizii pe care o consideram incorecta, chiar nu-i putem obliga", a declarat Voicu, citat de agentia Mediafax.

Declaratiile au fost facute inaintea unei sedinte a social-democratilor si liberalilor pe aceasta tema, care se desfasoara in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Relu Fenechiu: Nu voi participa la sedinta

Deputatul PNL Relu Fenechiu a precizat, la Realitatea TV, ca nu va participa la sedinta in plen a Parlamentului.

"Consider ca a participa la aceasta sedinta si a valida decizia CCR ar insemna sa tradam cei aproape 8 milioane de romani care au venit la vot si s-au exprimat pentru demiterea lui Traian Basescu", a explicat el.

"Suntem reprezentantii poporului, alesi de popor si, fara populisme, nu avem dreptul sa facem altfel decat ne spune marea majoritate a celor care ne-au ales", a continuat acesta, adaugand ca, in opinia sa, este vorba de o "greseala a sase judecatori datorita careia opt milioane de oameni au de suferit".

"Acesti judecatori ar trebui sa accepte ca Basescu, de drept, nu se poate intoarce la Cotroceni", a mai spus Relu Fenechiu, care a condus campania PNL la referendumul pentru suspendarea presedintelui.

De altfel, deputatul Alina Gorghiu a scris deja pe blogul ei ca nu va participa la aceasta sedinta.

"Legea prevede aceasta procedura pentru intoarcerea presedintelui suspendat la Cotroceni si, ca deputat ales, ar trebui sa fiu la Parlament astazi, de la ora 15.00. Insa, tocmai pentru ca sunt deputat ales, ca sunt trimisa in Parlament de cei care au votat si pentru textul de lege care a fost ignorat in toata aceasta campanie de referendum si mai ales in toata povestea ulterioara, am decis sa nu merg astazi. Am datoria morala fata de toti care au fost la vot si care asteapta de la noi consecventa", argumenteaza ea.