Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, intr-un interviu pentru gandul.info, ca Parlamentul ar trebui "sa corecteze" decizia Curtii Constitutionale si sa-l demita pe presedintele suspendat Traian Basescu, relateaza Mediafax.

Iliescu sustine ca judecatorii Curtii Constiutionale au apelat la un "artificiu nefiresc" pentru invalidarea referendumului, iar parlamentarii ar trebui sa tina cont de faptul ca s-a indeplinit conditia de prezenta, deoarece nu sunt "mai mult de 15 milioane de alegatori". Potrivit presedintelui de onoare al PSD, romanii din afara granitelor nu ar trebui contabilizati la cvorum. "Parlamentul poate lua decizia finala si trebuie sa aiba o pozitie activa, nu una pasiva", este concluzia lui Ion Iliescu.

"Eu cred ca trebuie sa aiba o pozitie activa, nu pasiva, doar sa inregistreze decizia CCR. Curtea Constitutionala este un colectiv de lucru de noua oameni, Parlamentul este format din reprezentantii cetatenilor", a argumentat fostul sef de stat.

In opinia sa, suspendarea presedintelui Traian Basescu a fost "foarte utila din punct de vedere politic", in conditiile in care "presedintele tarii este emanatia cetatenilor si a aparut un divort intre cetateni si cel ales, a fost o confruntare directa si o verificare a optiunii populare".