​"Nu va invoca nimeni cvorumul, dintre parlamentarii PSD. Formalitatea citirii deciziei CCR (privind invalidarea referendumului - n.red.) in Parlament trebuie indeplinita", a declarat joi dimineata premierul Victor Ponta, la sosirea la sediul CSM. "Tin multe sa aratam care este diferenta dintre noi si ceilalti. Tocmai pentru ca noi suntem altfel, nu aplicam aceleasi metode ca PDL", a adaugat primul ministru.

Declaratia lui Victor Ponta vine dupa ce viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut miercuri ca, in contextul in care Consiliul Superior al Magistraturii "raspunde la comenzile politice ale lui Traian Basescu", parlamentarii ar trebui sa procedeze la fel (sedinta CSM nu a avut cvorum miercuri, pentru a putea lua act de demisia Monei Pivniceru din magistratura, pas obligatoriu pentru ca aceasta sa poata fi numita ministru al Justitiei).

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, in care trebuie stabilita data sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale privind referendumul, a fost convocata joi, la ora 12.00. Zgonea a precizat insa ca, potrivit regulamentului, Birourile Permanente se pot intruni numai in cvorum de 50%+1, iar, in conditiile in care "peste jumatate dintre membri" nu sunt in Bucuresti, fiind in concediu, ramane de vazut daca "vineri este o zi fezabila" pentru sedinta extraordinara a Parlamentului.