Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat la RFI ca priveste "cu amaraciune" decizia Curtii Constitutionale, care "prelungeste criza politica", si ca nu exclude o noua suspendare a lui Traian Basescu. "Sper ca le voi putea garanta romanilor sarbatori fara Traian Basescu presedinte", spune liberalul.

Relu FenechiuFoto: Agerpres

Relu Fenechiu priveste decizia CC "cu amaraciune": "Privesc cu aceeasi amaraciune cu care privesc inca opt milioane de romani aceasta decizie. Nu as putea spune ca este o decizie neasteptata, dar speram totusi ca Romania sa fie un stat de drept, un stat in care institutiile statului, oricare ar fi acestea, sa tina cont de fundamentul democratiei, adica de popor".

"Aceasta institutie (CC), care ar trebui sa fie o institutie formata din profesionisti total independenti a ajuns sa fie o institutie in care sunt numiti oameni cu anumite slabiciuni, cu anumite interese, cu anumite datorii: un fost parlamentar PD, un fost angajat al domnului Emil Boc si asa mai departe. Astfel de oameni nu pot lua decizii in numele poporului, ci iau decizii in numele oamenilor care i-au sustinut, fata de care au datorii, obligatii sau de care le este frica", continua vicepresedintele PNL.

Citeste mai multe pe RFI.ro.