Presedintele filialei PDL Satu Mare, deputatul Ioan Holdis, si-a anuntat, joi, demisia de la conducerea organizatiei, spunand ca se intoarce in mediul de afaceri. "Sambata seara, fiind o zi de liniste, am decis ca incepand de astazi, pentru mine personal, e mai bine sa renunt deocamdata la functia de presedinte al organizatiei judetene PDL Satu Mare, ramanand in continuare membru simplu, ducandu-mi mandatul pana la capat", a declarat Holdis intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Deocamdata nu a fost numit niciun interimar, decizia sa luandu-i pe neasteptate pe colegi.

"In urma cu patru ani, cand am intrat in politica, imi puneam foarte multe intrebari ca om de afaceri, la care nimeni nu a reusit sa-mi raspunda. Dupa un an de 'politichie' facuta pe malul Dambovitei mi-am dat singur raspunsul. Concluzia: inca tara asta e bine dupa ce guverne si conducatori am avut in perioada post-decembrista. (...) Organizatia judeteana Satu Mare, din 2008, de cand eu am intrat in politica si de cand am preluat conducerea, a castigat toate alegerile si daca o sa va uitati pe rezultate a avut un trend ascendent comparativ cu alte organizatii din tara. Noi am pornit de pe locul 44 pe tara cand am intrat eu ca presedinte si am ajuns in 2010 pe locul 14", a precizat deputatul.

Holdis sustine ca si-a anuntat demisia acum deoarece nu mai vrea sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar si vrea sa lase locul altor membri de partid.

"Urmeaza o lupta mare, poate chiar razboiul. Ne asteapta o batalie mare. Am spus ca nu mai vreau sa candidez pentru un nou mandat de parlamentar. Cred ca trebuie sa las locul altora, am 51 de ani, sunt persoane mai tinere ca mine, sunt persoane care-si doresc mai mult ca mine sa ajunga parlamentari, si ar fi pacat ca eu sa ma agat de un scaun. Dupa alegerile parlamentare o sa revin la acea viata linistita de om de afaceri, pe care n-am stiut s-o apreciez pana am intrat in aceasta mocirla", a adaugat parlamentarul.

Ioan Holdis a fost ales presedinte al PDL Satu Mare in 2008, obtinand un post de deputat in colegiul 3 Satu Mare.