Premierul si ministrul interimar al Justitiei, Victor Ponta, a raspuns, intr-o interventie la Realitatea TV, criticilor formulate de Crin Antonescu pe tema anchetelor pe care le desfasoara procurorii cu privire la referendumul din 29 iulie. "Si Traian Basescu si Crin Antonescu au impresia ca ministrul justitiei are puteri mai mari decat are. Eu nu sunt seful procurorilor", a spus Ponta.

"Dar am dreptul sa imi spun o parere si o voi spune in CSM, si voi vota, daca va fi cazul, pentru explicatii din partea dnei Kovesi, pentru a se vedea cum au ajuns in presa dlui Basescu convorbiri din dosare, cum e inregistrat un membru al CSAT (Ioan Rus - n.red.)", a mai spus Ponta la Realitatea TV, solicitat sa comenteze interventia publica a lui Crin Antonescu.

"Ca ministru al Justitiei nu pot convoca CSM. L-as fi convocat pentru numirea dnei Pivniceru. Voi participa luni la sedinta deja convocata si voi cere ca dna Kovesi sa prezinte o informare despre actiunea de persecutie politica a oamenilor care au votat la referendum", a mai spus premierul.

Crin Antonescu spune ca nu este de acord cu afirmatia premierului Ponta, care a facut apel la Traian Basescu "sa nu mai terorizeze cetatenii", atragand atentia asupra calitatii de ministru interimar al Justitiei pe care o are Ponta.