Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera ca se impune o audiere a procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, din partea Parlamentului, pe teme legate de referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, scrie Agerpres.

Intr-o postare pe blogul personal, marti, Iliescu se refera la amestecul Parchetului in desfasurarea operatiunilor de validare a referendumului de catre Curtea Constitutionala.

"In actiunea sa, Curtea Constitutionala poate apela la Autoritatea Electorala Permanenta, la Biroul Electoral Central, la Guvern, la Ministerul de Interne. Amestecul Parchetului, solicitarea de catre acesta a listelor electorale, este un lucru anormal si un abuz. Precum, un abuz din partea sa este si anchetarea, pe aceste probleme, in aceasta faza, a fostilor ministri si a unor functionari din Ministerul de Interne. Este o presiune evidenta, la comanda celui suspendat! S-ar impune, cred, o audiere a doamnei Kovesi, in aceste chestiuni, din partea Parlamentului", scrie presedintele de onoare al PSD, in postarea de pe blog.