Sosirea intempestiva la Bucuresti a subsecretarului de stat al SUA, Philip Gordon, vizita influentata de "campania negativa a partizanilor" presedintelui suspendat, Traian Basescu, constituie "un fapt regretabil" in opinia lui Ion Iliescu, presedinte de onoare al Partidului Social Democrat, relateaza Agerpres.

"Sosirea intempestiva a subsecretarului de stat al SUA la Bucuresti si opiniile exprimate cu acest prilej - vadit influentate de campania de dezinformare reusita de partizanii d-lui Basescu, (reflectate, de altfel, si in declaratiile d-lui Barroso) - constituie un fapt regretabil. Este, insa, surprinzator cu cata usurinta unele cancelarii occidentale (si inclusiv reprezentantii lor la Bucuresti) pot fi influentate de campania de intoxicare desfasurata de sustinatorii d-lui Basescu si cata lipsa de sensibilitate si respect pot manifesta acestea fata de un vot popular, exprimat la un Referendum organizat in mijlocul verii, in ciuda boicotului proclamat de d-l Basescu si sustinatorii sai", afirma marti fostul sef de stat, intr-o postare pe blogul personal.

Potrivit acestuia, toate aceste aspecte trebuie sa constituie o tema de reflectie serioasa si totodata un obiectiv pentru o actiune ampla din partea autoritatilor si in special a MAE, vizand contacte active si o informare, prompta, obiectiva si cat mai completa a aliatilor si partenerilor tarii noastre.

"Este, cred, o tema de dezbatere si cu intreg corpul diplomatic, care se va reuni la Bucuresti, la inceputul lunii septembrie, cu prilejul 'Zilei diplomatiei romane'', a mentionat liderul de onoare al PSD.