Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a declarat marti dimineata ca adresa Curtii trimise la Monitorul Oficial a fost facuta in conditii legale si ca nu a semnat-o deoarece era in concediu. "A fost trimisa in conditii strict legale. Eram in concediu. Judecatorul de serviciu este cel care semneaza in locul presedintelui", a spus Zegrean, citat de Agerpres.

Intrebat in legatura cu adresa din 6 august, presedintele a subliniat ca aceea ii apartine.

De asemenea, Zegrean a confirmat ca luni seara a primit o scrisoare de la primul-ministru si ca doreste sa o citeasca.

Intrebat daca CCR mai asteapta ceva de la Guvern si daca mai este legal acest lucru, Augustin Zegrean a raspuns: 'Poate sa fie nelegal ce ne trimite Guvernul?'.

Despre documentele ridicate de Parchet, presedintele CCR a aratat ca nu le-au parvenit, dar ca le vor fi trimise daca le vor solicita.

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei se intruneste marti pentru ca judecatorii sa discute aspectele aparute in ultima perioada, ulterior deciziei de amanare a confirmarii rezultatelor referendumului national din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Saptamana trecuta, trei judecatori de la CCR au solicitat intrunirea plenului Curtii pentru a lamuri situatia legata de publicarea eratei referitoare la decizia luata, in conditiile in care nu au fost consultati.

In ultima sa sedinta, din 2 august, Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului ca pana la data de 31 august sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie.

Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresa in care precizeaza ca a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.

Miercurea trecuta, o persoana fizica a trimis, prin email, o plangere penala la Parchetul General, in care acuza Curtea Constitutionala a Romaniei de fals material in inscrisuri oficiale, in legatura cu adresa transmisa Guvernului si Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ''erori materiale'' din decizia privind listele electorale folosite la referendum. Parchetul General a inregistrat plangerea penala iar dosarul se afla in faza actelor premergatoare.