USL i-a cerut luni presedintelui suspendat Traian Basescu sa "inceteze cu instigarea institutiilor statului contra propriului popor". "Am vazut cu totii cum presedintele suspendat a amenintat public mai multe persoane si, intamplator sau nu, a doua zi Parchetul a descins la aceste persoane", a declarat deputatul PNL Relu Fenechiu, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul USL. Deputatul liberal si-a manifestat ingrijorarea fata de "mutarea competitiei politice pe terenul justitiei" precizand ca are o retinere "cu privire la impartialitatea acestor institutii si astept sa fiu inclus si eu datorita acestor opinii in acest grup impotriva carora se desfasoara inspectiile judiciare."

Declaratii Relu Fenechiu:

  • Frica nu are ce cauta in democratie. Se stie ca regimurile dictatoriale sunt cele care au dorit sa supravietuiasca prin propagarea unui sentiment de teama dar toate au sfarsit prin a fi inlaturate. Avand in vedere evolutiile recenet care depasesc orice cadru democratic si sunt total nefiresti pentru un stat de drept. Ii cerem ferm lui Traian Basescu sa inceteze cu instigarea institutiilor statului contra propriului popor, sa inteleaga ca nu este nicio institutie a statului mai puternica decat 8 milioane de romani, sa inceteze cu amenintarile publice si cu vendeta impotriva reprezentantilor diferitelor institutii si a liderilor politici care ii sunt adversari.
  • Am vazut cu totii cum presedintele suspendat a amenintat public mai multe persoane si, intamplator sau nu, a doua zi Parchetul a descins la aceste persoane.
  • Suntem ingrijorati de mutarea competitiei politice pe terenul justitiei si de implicarea tot mai mare a institutiilor de forta in solutionatea unei chestiuni care in esenta ei este de natura politica. Ati vazut cu totii ca Parchetul ridica, mai nou, acte de la CCR. CSM-ul sesizeaza Inspectia Judiciara impotriva unor lideri politici care au exprimat niste opinii si au pus niste intrebari. Romania incepe sa arate din ce in ce mai mult a stat politienesc in care libertatea de exprimarea este pusa sub semnul intrebarii iar persoane publice sunt amenintate.
  • Traian Basescu isi foloseste toate resursele contitutionale informale pentru a ramana la putere impotriva vointei a 8 milioane de romani.
  • Asistam la o incercare de lovitura de stat.
  • Unde era Parchetul General cand Robera Anastase numara din 10 in 10 voturile de la legea pensiei?
  • Daca acei oameni sunt bine intentionati (Inspectia Judiciara - n.r.), pot sa cerceteze tot ce vor dumnealor. E curios ca in aceasta perioada in care vedem abuzuri nemaintalnite vreodata si declaratii cel putin sfidatoare din partea lui Traian Basescu si a celor din jurul lui si vedem ca nimeni nu e deranjat din gasca dumnealor, dati-mi voie sa am o retinere cu privire la impartialitatea acestor institutii si astept sa fiu inclus si eu datorita acestor opinii in acest grup impotriva carora se desfasoara inspectiile judiciare.
  • Acele afirmatii gen "Aveti grija primarilor", "Dl chestor, ai grija", le recunoasteti? Astea nu sunt cu potential de intimidare, nu?