Primarul Klaus Iohannis, lider al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca a discutat luni cu premierul Victor Ponta despre posibilitatea de a intra in Guvern insa nu au fost aduse in discutie Ministerul Afacerilor Externe ori Ministerul Administratiei si Internelor. Iohannis a adaugat ca discutia s-a oprit asupra Ministerului Afacerilor Europene pentru cateva momente insa edilul Sibiului a explicat ca nu poate parasi orasul imediat dupa ce a fost ales de sibieni, informeaza Agerpres.

''Fiind ziua in care s-a remaniat Guvernul, evident ca am discutat si despre aceasta chestiune. Si pot sa confirm ca am discutat si posibilitatea de a intra in Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altadata despre postul de la Externe, nici de la Interne, nici de un alt post care a fost remaniat si a fost ocupat luni. A fost o discutie mai degraba generala. Ne-am oprit in discutie asupra unui post care mi s-a parut important, este vorba de Ministerul Afacerilor Europene, dar discutia a mers repede mai departe'', a marturisit Iohannis.

Acesta i-a explicat luni, premierului ca a fost reales pentru al patrulea mandat de primar al Sibiului si ca nu poate parasi acum aceasta functie. Iohannis a lasat sa se inteleaga ca este posibil sa accepte functia de ministru, pe o durata determinata, cu conditia sa ramana si edil al Sibiului.

''Eu nu pot sa plec acum din Sibiu, imediat dupa ce am fost ales de sibieni. Primul-ministru a inteles acest lucru si cu asta discutia a fost incheiata. [...] Nu pot sa spun acum ce vom discuta peste sase luni. Acum a fost o discutie pe care am purtat-o. [...] Eu cred ca am clarificat destul de bine. Pe o perioada determinata, as putea sa fiu si primar si ministru. Discutia s-a terminat asa ca raman la Sibiu'', a spus Iohannis.

Intrebat de corespondentul Agerpres, daca este posibil sa ajunga ministru din toamna, Iohannis a raspuns ca, ''ramane de vazut''.

Intrebat joi dimineata daca i-a propus lui Klaus Iohannis postul de ministrul al Afacerilor Externe, premierul Vcitor Ponta a declarat ca nu a avut o discutie pe aceasta tema, dar ca si-ar fi dorit sa il aiba pe edilul Sibiului in formula guvernamentala. Premierul a refuzat sa precizeze ce portofoliu avea in vedere pentru Iohannis.