"Nimeni nu e casatorit cu vreo functie", spune intr-un interviu la RFIfostul ministru de Externe, Andrei Marga, inlocuit cu Titus Corlatean, in urma remanierii guvernamentale de luni. El precizeaza ca nu i s-a oferit nici o explicatie oficiala, ci doar felicitari. Marga declara ca a resimtit o "sensibilitate", in urma demiterii, mai ales ca "toate lucrurile erau puse in miscare" la minister. El anunta ca a refuzat toate propunerile care i s-au facut si ca va pleca luna viitoare in Germania, dar nu ca ambasador, ci in mediul stiintific.

Andrei MargaFoto: Agerpres

Reporter: De ce credeti ca ati fost demis din postul de ministru de Externe, domnule Marga?

Andrei Marga: Nimeni nu e casatorit cu vreo functie. Nu exista vreun motiv formulat de cineva in vreun fel. Ipoteza mea e ca de fapt a fost o imparteala inauntru unui grup si un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul.

Rep.: Va referiti la domnul Titus Corlatean?

A.M.: Eu nu o sa fac nominalizari, le las in seama altora.

Rep.: Dar vi s-au oferit explicatii oficiale?

A.M.: Nu, nu e data nici o explicatie, sunt date felicitari.

Rep.: Va stanjeneste aceasta situatie? Cum v-ati simtit cand ati fost anuntat?

A.M.: De stanjenit, ma rog, poate ca e prea tare spus. Evident ca toti suntem sensibili. Nu e vorba de vreo preocupare pentru persoana mea, pentru ca ma repliez (...). Dar tocmai pusesem toate motoarele in miscare, ca sa servim tara noastra. Deci daca nu-i stanjeneala, a fost o sensibilitate, asta este sigur. Toate lucrurile erau puse in miscare. Ministerul si-a facut si pe parcurs datoria. Evident, noi nu putem sa raspundem de ceea ce se scrie intr-unziar sau altul sau de ceea ce un domn sau altul din tara a facut sau n-a facut. Continuarea pe www.rfi.ro.