Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat luni, la finalul sedintelor Biroului Politic Central si Consiliului National Executiv ale PNL, ca ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a demisionat din functie din "motive strict personale". Potrivit lui Voicu, conducerea partidului a decis desemnarea persoanei sale pentru preluarea acestui portofoliu.

Mihai VoicuFoto: AGERPRES

Mihai Voicu a anuntat ca, in cadrul sedintelor, conducerea PNL a aprobat cu majoritate de voturi propunerile pentru noii ministri - Radu Stroe pentru ministru delegat pentru Administratie, Mona Pivniceru - ministru al Justitiei si Mihai Voicu pentru ministru delegat pentru mediul de afaceri.

"Au fost aprobate prin vot secret cele trei propuneri din partea PNL care fac parte din schimbarea care se va produce astazi in interiorul Guvernului USL condus de dl prim-ministru Victor Ponta. PNL, in cadrul USL, o sustine pentru portofoliul Justitiei pe doamna judecator Mona Pivniceru in calitate de independent, fara niciun fel de dubiu. De asemenea, PNL a decis sa mai inainteze si doua numiri politice, amandoi membri ai BPC al PNL, in locul ramas vacant prin demisia dlui Victor Paul Dobre a fost aprobata prin vot secret nominalizarea dlui deputat Radu Stroe, iar o chestiune care a aparut in ultima clipa, o demisie din motive strict personale a dlui ministru Lucian Isar - a fost aprobata persoana mea, Mihai Voicu, pentru functia de ministru delegat pentru mediul de afaceri. Propunerile au fost aprobate cu 40 de voturi pentru si o abtinere", a spus Voicu.

Mihai Voicu - biografie (sursa Agerpres)

Mihai Voicu a fost propus luni pentru functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri in Cabinetul Victor Ponta.

Mihai Alexandru Voicu s-a nascut la 16 septembrie 1968, in Bucuresti. In 1993 a absolvit cursurile Institutului de Constructii Bucuresti, devenind inginer de constructii civile.

Intre 1994 si 1998 a fost directorul general al Unipaper Traders.

S-a inscris in Partidul National Liberal in 1991. Din 1991 pana in 1994 a fost presedintele Organizatiei Tineretului Universitar al PNL. Intre 2001 si 2004 a fost secretar general al PNL iar din octombrie 2004 este vicepresedinte al PNL. Este purtator de cuvant al PNL incepand cu iunie 2010.

Din 29 decembrie 2004 pana in 23 mai 2006 a fost, in Cabinetul Tariceanu, ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

La 23 mai 2006 a fost desemnat ministru pentru relatia cu Parlamentul, functie ocupata pana la 22 decembrie 2008 in Guvernul Tariceanu.

In legislatura 2004-2008 a fost ales deputat pe listele Aliantei Dreptate si Adevar. A fost presedintele comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, a Presedintelui Romaniei, alegerile autoritatilor administratiei publice locale, finantarea campaniilor electorale si alegerea europarlamentarilor.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 a fost ales deputat PNL in circumscriptia electorala nr. 17 Dolj, colegiul uninominal nr. 7. Din 2008 este secretar al Camerei Deputatilor.