Daniel Funeriu si-a depus demisia din functia de consilier prezidential, a declarat acesta pentru HotNews.ro. Administratia prezidentiala anunta de asemenea printr-un comunicat ca "presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a semnat luni, 6 august 2012, Decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential a domnului Daniel Petru Funeriu".

"Mi-am dat demisia pentru ca nicio persoana onorabila nu poate sta langa Crin Antonescu. Tot ce a obtinut politic e bazat pe minciuna si frauda, asadar il poate lua consilier pe Victor Ponta, simbolul fraudelor si plagiatului din Europa", a declarat Daniel Funeriu. Potrivit acestuia, "Antonescu trebuia sa ia pozitie fata de modul abject in care guvernul Ponta a desfiintat si infiintat dupa plac comisii de etica pentru a acoperi ceea ce o lume intreagat vede: un furt intelectual ordinar. Nu a facut-o, deci este complice. Trebuia sa reactioneze si fata de politizarea fara precedent a educatiei si fata de propunerile ridicole de modificare a legislatiei in educatie vehiculate de guvernul Ponta".

Amintim ca presedintele interimar Crin Antonescu a semnat vineri, 3 august 2012, si decretele de eliberare din functie a consilierilor ramasi la Palatul Cotroceni dupa suspendarea lui Traian Basescu: Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Dragoi si Bogdan Manoiu.