Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat ca nu a discutat cu Ioan Rus si nu a facut nicio declaratie publica la adresa sa si nu are o explicatie pentru afirmatia acestuia referitoare la presiunile pe care Atonescu le-ar fi facut asupra sa si a ministerului.

"Nu am discutat nici direct, nici la telefon, nici in vreun alt fel, nu am facut nicio declaratie publica la adresa domniei sale, asa incat nu am o epxlicatie pentru o asemenea afirmatie. Domnul Rus avea toate motivele sa isi dea demisia, a declarat Antonescu," intr-o interventie la Antena 3.

Ioan Rus (PSD) a anuntat luni dimineata ca si-a inaintat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, acuzand presiuni atat din partea presedintelui suspendat Traian Basescu, cat si din parte presedintelui interimar, Crin Antonescu. La scurt timp dupa ce a facut acest anunt, Ioan Rus a declarat ca Victor Paul Dobre (PNL), ministrul delegat pentru Administratie, l-a "rugat" sa anunte si demisia sa, intrucat el nu se afla in tara.

Intrebat sambata despre necesitatea remanierii celor care s-au ocupat de referendum, respectiv a celor de la MAI, in speta a lui Ioan Rus, Crin Antonescu a negat, el precizand ca o remaniere este strict o problema interna a Guvernului, arata agentia de presa.

"O remaniere este strict o problema interna a Gvernului. Am vorbit ani de zile despre faptul ca domnul fost presedinte (Traian Basescu - n.r.) isi aroga un rol excesiv, supraconstitutional, in poveste asta si nu am sa fac ce i-am reprosat dansului. Nu e treaba mea, ci a premierului, eventual a Guvernului in intregul sau daca doresc sa faca o remaniere" , a spus Antonescu, la Antena3.