Problemele legate de listele electorale nu au influentat alegerile locale din luna iunie, deoarece la acest scrutin nu a existat un prag, iar rezultatele finale ale recensamantului vor avea consecinte asupra numarului de parlamentari si consilieri locali si judeteni, a declarat premierul Victor Ponta la videoconferinta cu prefectii, relateaza Mediafax.

"S-a ridicat in mod legitim intrebarea daca aceste liste nu au influentat si alegerile locale din 10 iunie sau deficientele de pe liste, iar raspunsul este «nu», pentru ca la alegerile locale nu am avut niciun fel de prag. Acolo, cei care au venit sa voteze, fie ca au fost 10%, fie ca au fost 90% din numarul cetatenilor aflati pe listele electorale, au decis si s-au ales primarii, presedintii, consiliile. Evident ca pe baza rezultatelor finale ale recensamantului vor exista consecinte atat asupra numarului de parlamentari, consilieri judeteni, consilieri locali, cat si ulterior in ceea ce priveste alocatiile bugetare care tin cont de numarul de populatie", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai precizat ca "autoritatile locale alese sunt legitime si functioneaza"

Ponta a facut un apel catre primari sa reduca numarul de consilieri locali daca rezulta ca intr-o localitate sunt mult mai putini cetateni decat sunt "in scripte".