Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, vineri, ca presedintele suspendat, Traian Basescu, ar putea cere Curtii Constitutionale urgentarea solutionarii cauzei privind validarea referendumului din 29 iulie, care a amanat luarea unei decizii pana in 12 septembrie: "Asa a hotarat Curtea si noi, cei de la PDL, nu putem solicita Curtii un termen mai scurt", a spus Blaga dupa ce a fost intrebat daca nu se poate urgenta solutionarea situatiei politice. Intrebat cine ar putea cere Curtii Constitutionale un termen mai scurt, Blaga a raspuns ca: "Cred ca domnul presedinte (Traian Basescu - n.red.), dar sa vedem ziua de azi, si eu cred ca este mult prea lunga, mult prea lunga pentru economia romaneasca", potrivit Mediafax.

El a precizat ca pana in acest moment nu a discutat cu Traian Basescu, insa ar urma sa aiba vineri o consultare cu acesta.

Curtea Constitutionala a anuntat oficial joi ca a amanat pana pe 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul.

In acelasi timp, Curtea Constitutionla a respins, cu unanimitate de voturi, ca neintemeiate, contestatiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei.