Instabilitatea politica din Romania a costat pana acum 6 miliarde de euro si urmatoarele 40 de zile de instabilitate, generate de contestarea guvernului USL a numarului de alegatori, va costa si mai mult, a declarat joi presedintele PDL, Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa in care a precizat ca democrat-liberalii nu au contestat niciodata deciziile Curtii Constitutionale.

Vasile Blaga nu a precizat pe ce isi bazeaza estimarile legate cele 6 miliarde de euro pierdute de Romania.

"Modul in care USL a contestat la CCR propria organizare a referendumului prelungeste criza politica din Romania cu inca 40 de zile iar acest lucru va continua sa ne coste pe toti foarte mult", a spus el, subliniind ca "decizia nu este imputabila judecatorilor CCR, ci guvernului USL care isi bate efectiv joc de romani, de legi, de statul de drept".

Vasile Blaga a afirmat ca regulile pentru acest referendum au fost impuse de guvernul USL iar in 24 iulie ministrul de Interne, Ioan Rus, "declara fara echivoc" ca numarul total al alegatorilor este de peste 18 milioane.

"Ieri, ministerul de Interne a confirmat din nou aceasta cifra solicitata de CCR. Azi ministerul a trimis o noua adresa prin care sustine ca nu garanteaza pentru exactitatea datelor comunicate. Gestul de azi al ministerului impune demisia de onoare a intregului guvern care a organizat acest referendum, desigur, daca mai are onoare", a continuat Blaga.

Presedintele PDL a precizat ca, in aceasta logica, ar trebui anulate si alegerile locale, pentru ca numarul consilierilor locali si judeteni este stabilit in functie de numarul celor inscrisi pe aceste liste electorale.

"Am intrat in etapa a doua a loviturii de stat, mistificarea datelor legate de populatia Romaniei. De la bun inceput, planul USL a fost de a bloca prin abuz si mistificare revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni", a continuat Vasile Blaga, pentru care consecintele vor fi "dramatice pentru Romania".

"Pana acum, instabilitatea politica a costat 6 miliarde de euro. Cele 40 de zile ne vor costa mult mai mult. Sunt bani din buzunarul fiecaruia dintre noi plati pentru ca USL vrea sa acapareze puterea indiferent de consecinte (...) Pentru tot ce se intampla acum in Romania este de vina exclusiv USL, care a ajuns in situatia de a-si contesta propriile reguli", a mai spus Vasile Blaga.