Premierul Victor Ponta considera, printr-un comunicat de presa, ca decizia Curtii Constitutionale este una corecta. "Consideram ca este o decizie corecta, si anuntam intentia Guvernului de a respecta intru totul aceasta decizie, la fel cum respectam si angajamentul civic si mobilizarea exemplara de care au dat dovada romanii, in momentul in care mecanismele si procedurile democratice le-au cerut sa-si faca auzita vocea, prin intermediul votului", se arata intr-un comunicat al Guvernului transmis la scurt timp dupa anuntul CCR.

In comunicat se mai arata ca Executivul se va reuni, in cursul zilei de maine, pentru a lua masurile necesare in vederea punerii in aplicare a solicitarilor venite din partea Curtii Constitutionale. Vor avea loc chiar maine, la ora 12, la Guvern, discutii cu toate institutiile responsabile in actualizarea listelor electorale, si va fi realizat acest proces in deplina transparenta si legalitate.

"Respectam optiunile tuturor romanilor si asiguram partenerii nostri externi, ca si pana acum, ca in Romania statul de drept si independenta institutiilor democratice nu sunt afectate de disputele cu caracter politic. De altfel, Guvernul Romaniei se va abtine, in perioada urmatoare, de la orice forma de comentariu politic referitor la acesta decizie, pentru a nu interfera in niciun fel in decizia care trebuie sa fie luata, in septembrie, de catre Curtea Constitutionala", mai spune Victor Ponta.

Potrivit acestuia, activitatea Guvernului "va continua neperturbata de efectele acestei decizii. Ne concentram in aceasta perioada asupra discutiilor cu reprezentantii delegatiei FMI aflate la Bucuresti si in special asupra discutarii celui mai bun mod de a implementa propunerile noastre privind plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro (o masura extrem de asteptata de mediul economic si care va aduce un sprijin pentru 92% dintre companiile din Romania) si eliminarea CAS pentru firmele care angajeaza someri sub 25 sau peste 55 de ani, timp de un an, cu conditia mentinerii slujbelor pentru inca un an (o masura vitala indeosebi pentru combaterea somajului in randul tinerilor)".

Ponta cere tuturor partilor politice implicate in actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a Presedintelui Romaniei - indiferent ca este virba de presedintele suspendat, de Parlamentul Romaniei sau de partidele politice din Romania - sa se abtina de la orice forma de presiune publica sau directa la adresa Curtii Constitutionale.

CCR a aminat pentru 12 septembrie decizia, cerind pana atunci verificarea tuturor listelor electorale, transmit televiziunile de stiri, care-l citeaza pe Tudorel Toader, judecator al CCR. Pina atunci, Crin Antonescu ramine presedinte interimar si Traian Basescu presedinte suspendat.