Parlamentul ar trebui sa decida organizarea unui al doilea referendum, daca rezultatele consultarii populare din 29 iulie nu vor fi confirmate de Curtea Constitutionala, a declarat pentru RFI viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu. El declara ca Legislativul "va trebui sa decida calea de urmat".

"Daca la nivelul Curtii se va opta pentru aceasta varianta, nu s-au intrunit conditiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, aceasta concluzie va fi comunicata Parlamentului. Parlamentul, tot in baza unei hotarari a Curtii Constitutionale va trebui sa decida calea de urmat. Si atunci, probabil, la nivelul Parlamentului va trebui sa vedem care este calea de urmat. Eu cred ca in acest moment o singura cale are Parlamentul si anume sa constate ca nu este simetrie juridica intre alegerea si demiterea presedintelui, ca este nevoie sa fie completata legislatia, in sensul de a se finaliza si demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent cati se prezinta la vot, asa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea presedintelui si sa se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin. Eu cred ca asta este calea corecta si calea legislativa, impusa chiar de spiritul Constitutiei".

Intrebat daca nu ar fi totusi neobisnuita organizarea unui al doilea tur de scrutin al referendumului, Eugen Nicolaescu a raspuns, precizand ca e vorba de o opinie personala: "Daca pana acum, legislatia nu a fost dusa pana la capat, trebuie s-o ducem pana la capat si atunci sa rezolvam problema in spiritul legislatiei corecte si nu cum ni s-ar parea noua ca e bine. Eu asa opinez".

Citeste continuarea pe RFI.ro