Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a raspuns, miercuri, criticilor presedintelui suspendat Traian Basescu care l-a descris pe ministru drept o "calamitate" pentru politica externa romaneasca, seful diplomatiei romane afirmand ca "incultura, badarania face gura mai sloboda", informeaza Agerpres.

"Incultura, badarania face gura mai sloboda totdeauna. Acesta este simplul raspuns la ce spunea cel pe care l-ati citat", a spus Andrei Marga intr-o conferinta sustinuta la MAE adaugand ca Basescu ar trebui sa-si asume raspunderea pentru modul in care a condus tara timp de opt ani de zile, deoarece "Romania a fost dusa in cea mai grava criza din istoria sa recenta".

"Cine a condus aceasta tara opt ani ar trebui sa-si asume si raspunderea. Aceasta tara a fost dusa in cea mai grava criza din istoria ei recenta. Nu este doar o criza financiara, este si o criza financiara, economica, institutionala si sociala. Cine a dus-o ar trebui sa raspunda. Nu este criza internationala, criza internationala este altcineva. Se poate arata pe documente ca si criza financiara sau bugetara este o criza datorata incompetentei abordarii bugetului de la acea data - 2009 - 2010 -, dar nu este tinta mea sa polemizez cu cineva. Tinta mea este sa rezolvam problemele", a afirmat ministrul Marga.

Presedintele suspendat Traian Basescu a afirmat, pe 17 iulie, intr-o emisiune transmisa de B1TV, ca ministrul de Externe, Andrei Marga, este "o calamitate" pentru politica externa romaneasca. "Actualul ministru de Externe este o calamitate pentru Romania. Orice prim-ministru trebuie sa inteleaga ca omul asta trebuie sa plece de-acolo. El este o calamitate. [...] Marga este o calamitate pentru politica externa romaneasca. Nu o spun politic. A distrus sistemul de educatie cu reforma Marga si acum distruge relatiile externe ale Romaniei, o spun cu responsabilitate", a declarat Traian Basescu.