Conducerea Partidului Democrat Liberal va incepe, incepand de miercuri, discutii cu mai multi lideri ai curentului de centru-dreapta in vederea realizarii unei aliante electorale, a anuntat Vasile Blaga, citat de Agerpres. PDL va avea discutii cu cu Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele Initiativei Civice de Centru Dreapta, cu Mihail Neamtu, presedintele Partidului Noua Republica, Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, si cu Adrian Papahagi, vicepresedintele Fundatiei Crestin Democrate.

"Discutii informale vor incepe astazi (miercuri - n.r.). Vom incepe discutiile cu cei pe care i-ati vazut pe scena la toate mitingurile electorale: cu domnul Razvan Ungureanu, cu domnul Neamtu, cu presedintele Partidului National Taranesc Crestin si Democrat, cu domnul Papahagi. Cu ei vom incepe", a anuntat Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca spera ca partidul pe care il conduce sa reuseasca pana in luna septembrie a acestui an constructia politica a unei aliante electorale de centru-dreapta.

El a precizat ca in saptamanile urmatoare mai multe personalitati publice isi vor oficializa intrarea in Partidul Democrat Liberal.

"Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Exista o astfel de experienta a noastra, dar am avut mai mult timp pentru constructia ei. Dreptate si Adevar s-a numit constructia de atunci pe care am facut-o impreuna cu Partidul National Liberal (PNL). Atunci am muncit cam un an si jumatate pentru realizarea unei formule de alianta politica. Nu o sa o putem face acum sub acea forma, nu o sa o putem face pana in toamna. (...) De aceea, vom reusi ca, intr-o prima etapa, sa punem la punct o alianta electorala. Si sper ca acest lucru il vom realiza pana in septembrie", a mai spus Blaga, citat de Agerpres.