Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat, marti, ca Mircea Toader a fost inlocuit la conducerea Organizatiei judetene PDL Galati, fiind numit presedinte interimar Mihai Capra, fost secretar de stat in MAI, transmite Mediafax.

Blaga a facut acest anunt dupa sedinta BPN al PDL.

Intrebat despre motivele inlocuirii lui Mircea Toader de la conducerea organizatiei PDL Galati cu Mihai Capra, Vasile Blaga a spus ca in fruntea acestei organizatii este nevoie de un om care poate sa readune structurile si sa le pregateasca pentru alegerile din toamna.

Blaga a spus ca Mircea Toader va ramane liderul deputatilor PDL.

"Mircea Toader va ramane liderul deputatilor PDL, isi va face datoria, dar nu poti sa faci foarte bine foarte multe lucruri. Este o boala a unora dintre colegi, poate e asa si in alte partide, de a avea 7-8 functii. Eu am propria mea experienta: in momentul cand am fost numit in 1997 secretar general al partidului, am renuntat la presedintia organizatiei Bihor", a adaugat Vasile Blaga.

El a spus ca la nivelul conducerii PDL este analizata activitatea tuturor organizatiilor judetene ale partidului in campanie si in ziua referendumului si ca vor mai fi si alte organizatii unde liderii vor fi inlocuiti.

"Analizand situatia pe o macheta pe care o va da secretarul general astazi (marti - n.r.), trebuie sa fim corecti cu toate organizatiile, nu acceptam doar o prezentare a lor asupra problemelor pe care le au, a modalitatii in care lucreaza", a mai spus Blaga.

Presedintele PDL a precizat ca a cerut organizatiilor judetene sa vina cu listele suplimentare electorale de la referendum si ca acestea sa fie puse pana vineri in format electronic pentru a fi comparate cu listele permanente.