Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca o coabitare intre USL si Traian Basescu este posibila si necesara in actualul context socio-economic din tara noastra, relateaza Agerpres.

"Eu cred ca este si posibila, dar mai ales este necesara. Este necesara o coabitare intre principalele forte politice in Parlament, o coabitare intre institutiile statului, in principal intre presedinte si Guvern", a afirmat Vasile Blaga, inainte de sedinta BPN al partidului.

Liderul democrat-liberal a adaugat ca o astfel de coabitare este cu atat mai necesara cu cat 'Guvernul are foarte multa treaba'.

"Vine FMI acum, nu prea si-au facut temele, economia este in picaj. (...) Sa se uite la seceta, sa se uite ca agricultura nu va avea, din pacate pentru romani, un aport serios in PIB. Sa se uite ca toate investitiile sunt oprite ca sa poata plati pensiile si salariile. Deci traim vremuri grele. Are ce face Guvernul Romaniei: sa guverneze", a spus Vasile Blaga.

In opinia sa, guvernarea trebuie facuta nu pentru cei opt milioane de romani care au votat la referendum, ci pentru cei 22 de milioane.

"Pentru ca nu poate domnul Ponta sau domnul Antonescu imparti Romania in buni si rai. Buni, sapte milioane si jumatate si rai restul de 15 milioane", a mai declarat Vasile Blaga.