​"As vrea sa multumesc celor peste 8 milioane de romani. Practic, referendumul a fost cistigat", a declarat luni premierul Victor Ponta. "Ne simtim extrem de responsabili fata de romanii care au venit la vot. Intelegem mesajul dat de cei 8 milioane de romani, mult mai multi decit cei care au votat USL la locale. Nu avem cum sa il consideram pe Basescu un presedinte legitim pentru ca peste 8 milioane de romani l-au respins pe Traian Basescu", a adaugat liderul PSD.

Declaratiile lui Victor Ponta:

El nu mai reprezinta decit pe cei 10% din romani care au votat impotriva demiterii sale.

Singura relatie cu Basescu e sa-i cerem sa demisioneze.

Sint extrem de fericit de faptul ca ieri referendumul s-a desfasurat cu respectarea stricta a tuturor regulilor democratice.

Toata acea campanie iresponsabila, care vorbea de fraude si incalcari de lege s-a dovedit un instrument deja obisnuit pentru Basescu. Romanii au votat democratic, liber.

Nimic nu va ramine mai mult ca imagine-simbol a referendmului decit miile de tineri aflati la coada la finalul votului.

Sfidarea votului arata ca Basescu a utilizat orice mijloc, subterfugiu pentru a-si pastra masina, vilele si eventualele avantaje pentru el si clica din jurul lui.

Batalia pentru Romania trebuie sa continue, pentru a raspunde milioanelor de romani. Vom utiliza toate mijloacele constitutionale si legale pentru a reprezenta poporul si pentru a arata ca lucrurile rele facute de regimul Basescu vor inceta.

8 milioane de romani au votat impotriva lui, practic Basescu nu mai e presedinte legitim. El vrea sa-si pastreze inca 2 ani privilegiile si imunitatea in fata Justitiei.

Parlamentul Romaniei este institutia care a luat decizia de suspendare a lui Basescu. In mod sigur, Parlamentul prin cei doi presedinti isi va spune punctul de vedere in vederea adoptarii unei decizii de CCR. Decizia CCR va fi respectata si implementata de Guvern.

Nu are cum sa ia o decizie Crin Antonescu privind demisia sa pina cind CCR nu da verdictul.

Cum va explicati diferentele intre exit-poll-uri si BEC? Asteptam anuntul oficial al BEC.

Organizarea referendumului a fost ireprosabila. Iresponsabilitate monstruoasa e a acolitilor si acolitelor lui Basescu.

Partenerii nostri europeni nu stiau cit de iresponsabili sint acolitii lui Basescu.

Rusinea pe care au azvirlit-o peste Romania toti Macoveii si Basestii au spalat-o functionarii care au organizat referendumul.

Vine delegatia FMI si avem foarte multa treaba de facut.

Concret, ce decizie politica a luat USL? Am decis un singur lucru: cei 8 milioane de romani trebuie aparati de Basescu si clica lui.

Ati gresit cu ceva? Nu exista pina acum nici un proiect politic, alianta sau partid care sa fi luat 8 milioane de voturi, in conditiile in care in diaspora avem 3 milioane iar maghiarii nu au votat.

Obiectivul a fost foarte clar: sa aratam sprijinul si legitimitatea lui Basescu. Iar rezultatul e clar: zero.