Prezenta la referendumul de duminica a fost de 45,45% dupa centralizarea datelor de la 97,11% dintre sectiile de vot, in cadrul numaratorii paralele efectuate de PDL, a anuntat luni, la ora 9:30, presedintele interimar al filialei din Bucuresti a partidului, Adriean Videanu. El a precizat ca au mai ramas de centralizat 530 de sectii. "Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare, referendumul nu poate fi validat", spune Videanu, adaugand ca "la ora 11:00 - 12:00 putem anunta rezultatele finale" ale numaratorii paralele realizate de PDL.

UPDATE (ora 9:46): Presedintele PDL, Vasile Blaga: "Cel mult intr-o ora putem anunta rezultatele finale. Prezenta la vot nu poate trece de 45-46%." "De acum inainte toata lumea trebuie sa respecte legile si Constitutia. Instabilitatea politica trebuie sa inceteze", a adaugat Vasile Blaga.

"Va rog sa imi urmati sfatul si sa nu il credeti niciodata pe domnul prim ministru Ponta", a adaugat liderul democrat-liberal, raspunzand unei intrebari legate de o declaratie a premierului, care a sustinut ca referendumul poate fi validat.

"Nu a fost un vot pentru sau contra Traian Basescu, ci un vot la care romanii si-au manifestat sau nu optiunea pentru oferta celor 256", a incheiat Adriean Videanu.